19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Muncii: Nu vom fi de acord ca FMI sa ne impuna...

Ministrul Muncii: Nu vom fi de acord ca FMI sa ne impuna inghetarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, sustine ca nu va fi de acord cu inghetarea pensiilor si anunta ca va discuta vineri cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) despre cresterile salariilor si pensiilor, problematica somajului din Romania si reformarea pietii muncii, informeaza Newsin.

Pe de alta parte ministrul Muncii spune ca un posibil acord cu FMI poate sa influenteze tot ce inseamna posibile politici economice si sociale.
"Nu vom fi de acord cu inghetarea cresterii pensiilor. Sper ca FMI sa nu se impotriveasca masurii de crestere a pensiilor cu rata inflatiei. Ma voi intalni cu reprezentantii Fondului, vineri, la 9:30, pentru a discuta despre cinci subiecte propuse de reprezentantii Fondului. Este vorba despre politica salariala, posibilele reforme din piata muncii, politica de pensii, politica de somaj si sprijinul acordat categoriilor sociale defavorizate", a declarat, joi, ministrul Muncii, Marian Sarbu, la Realitatea TV.

Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca punctul de pensie va creste la 718 lei de la 1 aprilie si la 738 de lei din octombrie, asa cum a fost convenit in legea bugetului asigurarilor sociale. In plus, ministrul Muncii a reiterat ca pensia minima garantata va creste de la 1 aprilie la 300 lei si de la 1 octombrie la 350 lei.

Marian Sarbu a refuzat insa sa se pronunte asupra majorarii salariilor din sistemul bugetar in raport cu inflatia in 2009 si a afirmat ca noi discutii cu sindicatele, pe acest subiect, vor avea loc dupa data de 15 aprilie.
"Nu vom discuta despre cresteri salariale in sectorul bugetar decat dupa 15 aprilie, cand va trebui sa vedem cu cat au crescut veniturile in buget si care va fi cresterea economica", a mai spus Sarbu.

Pe de alta parte, ministrul Muncii a anuntat ca "foarte probabil salariul minim pe economie va ramane la valoarea de 600 lei pe toata perioada anului 2009".

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă