19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul Justitiei, Tudor Chiuariu: Romania - model in combaterea coruptiei

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu: Romania – model in combaterea coruptiei

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, ieri, la conferinta regionala "Combaterea coruptiei in Europa de Sud-Est", ca unul dintre obiectivele mandatului sau este ca Romania sa devina un model pentru celelalte state din regiune in ceea ce priveste combaterea coruptiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Manifestarea a fost organizata de Marshall Centre, cu sprijinul Pactului de Stabilitate din Europa de Sud-Est Initiativa Anticoruptie (SPAI), al Ministerului Justitiei, Ministerului Public si Ministerului Apararii.

La conferinta au fost evaluate strategiile nationale anticoruptie adoptate in tarile din Europa de Sud-Est pentru identificarea celor mai bune practici de combatere a coruptiei.

Temele de pe agenda evenimentului au fost:

– rolul agentiilor de prevenire si combatere a coruptiei,

– impactul masurilor de prevenire a coruptiei,

– cresterea gradului de constientizare a luptei impotriva coruptiei,

– gradul de transparenta a justitiei,

– consolidarea parteneriatului cu societatea civila.

"Romania a facut progrese importante in lupta impotriva coruptiei, iar Ministerul Justitiei va continua eforturile pentru combaterea si prevenirea coruptiei cu aceeasi fermitate si consecventa. Un exemplu elocvent al continuitatii luptei anticoruptie a fost hotararea Ministerului Justitiei de a introduce amendamentele la Legea ANI privind declaratiile de avere, declaratiile de interese si regimul de incompatibilitate pentru demnitari si functionari publici. Toate aceste amendamente au fost votate in Comisia drepturilor omului din Senat" – le-a spus ministrul Justitiei participantilor la conferinta.

Chiuariu a adaugat ca lupta impotriva coruptiei este ineficienta fara sustinerea constanta a societatii civile, in acest sens, Ministerul Justitiei avand in vedere dezvoltarea unor campanii noi de constientizare a publicului.

 

In opinia ministrului Justitiei, cea mai importanta experienta pe care o aduce integrarea europeana nu este libertatea de circulatie, cresterea economica sau dezvoltarea regionala, ci faptul ca avem de invatat unii de la altii, inclusiv in lupta impotriva coruptiei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă