19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul israelian de Externe: Relaţiile Israelului cu SUA se deteriorează

Ministrul israelian de Externe: Relaţiile Israelului cu SUA se deteriorează

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a declarat că relaţiile Israelului cu Statele Unite se deteriorează, iar statul evreu are nevoie de alţi aliaţi, cu interese comune, conform Mediafax.

„Relaţiile Israelului cu Statele Unite continuă să se deterioreze. Israelul trebuie să caute alţi aliaţi, cu care să aibă interese comune”, a declarat Lieberman.

Citeşte şi: Ajutoarele britanice şi americane subvenţionează terorismul din teritoriile palestiniene

„Statele Unite se confruntă cu numeroase provocări: problemele cu regimul din Coreea de Nord, cu Pakistanul, Afganistanul, Iranul, Siria, Egipt şi China; în plus, au şi probleme economice. În acest context, întreb: care este poziţia noastră pe scena internaţională?”, a adăugat ministrul israelian de Externe.

Citeşte şi: SUA, mesaj către Iran: Nu suntem orbi

Surse citate de publicaţia britanică The Sunday Times au dezvăluit zilele trecute că Israelul şi Arabia Saudită cooperează pentru elaborarea unor planuri de atacare a instalaţiilor nucleare iraniene în cazul în care marile puteri vor încheia un acord nesatisfăcător cu regimul islamist de la Teheran. Informaţiile sugerează să Israelul ar căuta într-adevăr aliaţi de conjunctură, în contextul ameninţării nucleare iraniene şi dat fiind că marile puteri pregătesc un acord cu Teheranul considerat nesatisfăcător de către Guvernul israelian.

Citeşte şi: Preşedintele SUA i-a spus premierului din Israel că va împiedica Iranul să obţină o ARMĂ NUCLEARĂ

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă