19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul francez de Externe, acuzat de conflict de interese

Ministrul francez de Externe, acuzat de conflict de interese

Ministrul francez de externe, Bernard Koucher, este acuzat de conflict de interese intr-o carte publicata astazi in Franta. Jurnalistul Pierre Pean, autorul volumului "Lumea dupa K.", il acuza pe popularul politician care a parasit Partidul Socialist pentru a se alatura guvernului de dreapta de la Paris ca, in calitate de sef al diplomatiei franceze, a facilitat incasarea unor debite pe care doua firme le aveau asupra guvernelor din Gabon si Congo.
Potrivit lui Pean, dupa numirea fostului socialist in Executivul francez, guvernele din cele doua tari africane au achitat circa 4,6 milioane de euro companiilor Imeda si Arica Steps pentru o serie de programe de reforma ale sistemelor sanitare. Pean nu aduce dovezi pentru a demonstra interventia directa a lui Kouchner, dar subliniaza ca atat Congo, cat si Gabon amanasera timp de cinci ani achitarea consultantei acordate de cele doua firme detinute de apropiati ai lui Kouchner si nu s-au razgandit decat atunci cand acesta a fost numit ministru.
Kouchner, care este fondatorul organizatiei "Medicins sans Frontieres", a fost angajat al celor doua companii, fiind considerat un simbol al actiunilor umanitare inainte de a intra in politica.
Ministrul de Externe a declarat ca volumul "Lumea dupa K." include o serie de "acuzatii inexacte", subliniind ca isi rezerva dreptul de a-l actiona in judecata pe autor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă