4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialMinistrul Dușa în poligonul Babadag. Ce avioane i-au prezentat americanii

Ministrul Dușa în poligonul Babadag. Ce avioane i-au prezentat americanii

Infanteria marină  americană i-a prezentat ministrului român al Apărării, Mircea Dușa, tehnica de luptă folosită în operațiuni internaționale.

Demonstrația a avut loc astăzi, la poligonul Babadag (județul Constanța), în cadrul exercițiului Platinum Eagle – 15.

Americanii au adus în poligon trei avioane MV-22B Osprey și un avion KC-130J Super Hercules, care au evoluat în fața oficialilor români.

MV-22B Osprey sunt avioane cu decolare și aterizare verticală, care combină, din acest punct de vedere, avantajele elicopterelor cu cele ale avioanelor. Aeronavele Osprey sunt construite, în colaborare, de Bell Helicopters și Boeing Helicopters. Aeronavele Osprey se află în dotarea Infanteriei Marine și a Forțelor Aeriene ale SUA. Osprey au fost utilizate de trupele SUA în misiuni de transport și de evacuare medicală (MEDEVAC) în Irak, Afganistan, Kuweit și Libia.

La exercițiul Platinum Eagle – 15 participă 150 de infanteriști marini americani, împreună cu militari din România și Bulgaria. Exercițiul, cu o durată de două săptămâni, face parte din operațiunea Black Sea Rotational Force 15 (BSRF-15), desfășurată de SUA. Exercițiul a început la data de 19 mai, iar astăzi, 26 mai, este organizată “Ziua Distinșilor Vizitatori”.

Ministrul român al Apărării a fost însoțit în poligonul Babadag de șeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă, precum și de comandantul Diviziei 1 Infanterie, gen. Cătălin Tomescu.

În această după-amiază, de la ora 16, ministrul român al Apărării va participa la “Ziua Distinşilor Vizitatori” a exerciţiului multinaţional întrunit SARMIS – 15, care se desfăşoară în poligonul Cincu, judeţul Braşov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă