19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne a convocat membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta

Ministrul de Interne a convocat membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta

Ministrul Vasile Blaga, a convocat duminica, incepand cu ora 20.30, membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, ca urmare a situatiilor inregistrate in ultimele doua zile in tara din cauza topirii zapezii si alunecarilor de teren, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai MAI.

La intalnire vor participa, prin videoconferinta,  toti prefectii si toti reprezentantii comitetelor locale pentru situatii de urgenta.

Oficialii MAI au precizat, pentru NewsIn, ca se urmareste gasirea unor solutii pentru ajutorarea oamenilor izolati de inundatii si alunecari de teren.

Sute de gospodarii si zeci de drumuri nationale si judetene au fost afectate, in ultimele zile, de inundatii. Printre cele mai afectate judete se numara Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Mehedinti, Arges, Dolj, Olt.

Institutul National de Hidrologie a actualizat, duminica, atentionarea de cod portocaliu de crestere a nivelurilor cu depasirea cotelor de inundatie pe raurile Crasna, Desnatui, Jiul inferior, Vedea si Arges inferior, pentru perioada cuprinsa de duminica, la ora 16.00, pana luni la ora 16.00.

Astfel, se instituie si se mentine codul portocaliu in bazinele Crasna, Desnasui, Jiu inferior (sectorul Racari-Podari), Vedea (Teleorman, Valea Cainelui), Arges inferior (Sabar, Neajlov), aferente judetelor Satu Mare, Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita si Giurgiu.

De asemenea, se mentine pana luni, la ora 16.00, codul galben pe raurile mentionate in avertizarea hidrologica de vineri – Crisul Repede (afluenti), Crisul Negru, Crisul Alb, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu si Neajlov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă