10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul de externe al Germaniei: Germania e pregatită să participe la crearea...

Ministrul de externe al Germaniei: Germania e pregatită să participe la crearea în Romania a unui comandament NATO

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că Germania este "pregătită să participe la crearea în România a unor unităţi pentru integrarea forţelor NATO şi a unui comandament multinaţional de nivel divizie".

 Frank-Walter Steinmeier,a ținut să puncteze, referitor la rolul României în politica externă a Germaniei, că între cele două ţări există o colaborare bazată pe încredere şi că Germania este pregătită să participe la crearea în ţara noastră a unor unităţi pentru integrarea forţelor NATO şi a unui comandament multinaţional de nivel divizie.

"Cu România realizăm, atât în contextul european, cât şi în cel internaţional, o colaborare bazată pe încredere. Performanţele României din ultimii 25 de ani merită respectul şi recunoaşterea noastră. În calitate de parteneri în Uniunea Europeană ne confruntăm astăzi cu aceeaşi misiune, cea de a consolida şi proteja în mod credibil, în interior, valorile noastre europene: democraţia şi statul de drept. În exterior, împărtăşim îngrijorările privind situaţia de securitate modificată din imediata noastră vecinătate. Acesta nu este doar un subiect comun la nivel de UE, ci îşi pune amprenta şi pe colaborarea şi solidaritatea noastră la nivel de NATO. Motiv pentru care salut anunţul României de a se implica şi mai puternic în contextul alianţei NATO. Şi angajamentul Germaniei la măsurile de reasigurare şi adaptare ale alianţei este unul amplu. Suntem pregătiţi să participăm la crearea în România a unor unităţi pentru integrarea forţelor NATO şi a unui comandament multinaţional de nivel divizie", afirmă Frank-Walter Steinmeier.

În ceea ce priveşte investiţiile germane în România, Steinmeier a precizat că extinderea infrastructurii oferă mai multă siguranţă juridică şi licitaţii publice echitabile, precum şi o administraţie eficientă vor reprezenta atuuri importante în unor cadrul unor viitoare decizii investiţionale luate în favoarea României.

"Prezenţa îndelungată şi importantă a unor investitori germani în România demonstrează că interesul este mare. România rămâne în continuare o locaţie cu mare potenţial. Aici firmele germane găsesc forţă de muncă motivată şi bine pregătită, unele locaţii bucurându-se de o lungă tradiţie industrială. Însă, referitor la investiţii, nu putem trece cu vederea faptul că în Europa concurenţa este mare. Dacă România doreşte să atragă noi investitori şi să extindă ramuri economice mai pretenţioase, va trebui, în egală măsură, să continue să-şi pună la punct propria competitivitate. Din contactele noastre cu companii am aflat că extinderea infrastructurii, mai multă siguranţă juridică şi licitaţii publice echitabile, precum şi o administraţie eficientă vor reprezenta atuuri importante în unor cadrul unor viitoare decizii investiţionale, luate în favoarea României", a mai afirmat ministrul german de Externe.

Frank-Walter Steinmeier va face, luni, o vizită în România, unde se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Steinmeier va participa şi la inaugurarea unei noi investiţii a unei companii germane la Bucureşti. De asemenea, el va merge şi la Sibiu, unde va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului şi va participa la manifestarea festivă a Forumului Democrat al Germanilor din România, care sărbătoreşte 25 de ani de existenţă.

Cele mai citite

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă