6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialMinistrul Borbely ameninta CJ Cluj ca ii "taie" 31 miliarde lei

Ministrul Borbely ameninta CJ Cluj ca ii „taie” 31 miliarde lei

Proiectul cartierului ANL din comuna clujeana Floresti este din nou motiv de cearta intre autoritati. Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, s-a declarat nemultumit de intarzierea cu care s-a derulat acest proiect. El a spus ca Ministerul Transporturilor si Lucrarilor Publice a alocat suma de 50 de miliarde lei pentru amenajarea drumului de acces in noul cartier. Pana acum, Consiliul Judetean a consumat doar 19 miliarde lei.
Laszlo Borbely a amenintat ca daca banii nu vor fi folositi pentru drum pana in data de 10 noiembrie, ei vor fi utilizati pentru finantarea altor proiecte. Asa ar fi, de pilda, reconstructia celor 900 de case sinistrate in Banat sau a celor 590 de locuinte din Moldova.
Ministrul UDMR a completat ca i s-a promis in repetate randuri ca cele 200 de apartamente ANL deja finalizate vor fi bransate la retelele de utilitati si ca vor fi date in folosinta pana la sfarsitul verii. Insa, nici in prezent ele nu sunt gata. Unul dintre vicepresedintii UDMR ai Consiliul Judetean Cluj, Karoly Palfy, a declarat ca nu a putut folosi banii pentru construirea drumului deoarece au existat unele intarzieri legate de lucrarile la reteaua de apa. Acestea trebuie executate de catre reprezentantii Companiei de Apa „Somes”, la care CJ este actionar majoritar, deci ar fi avut parghiile necesare pentru a grabi lucrurile daca membrii din conducerea institutiei ar fi dorit acest lucru.
Tot in cartierul ANL exista si o sala de sport, terminata in luna octombrie 2004 dar care a ramas inchisa deoarece nu are cine sa o foloseasca. Aici exista si o scoala noua, construita de Guvern cu ajutorul unui imprumut luat de la Banca Mondiala, care a ramas inchisa deoarece autoritatile nu au decis cine ar trebui sa o foloseasca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă