10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a stat la coadă la sarmale în Piteşti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a stat la coadă la sarmale în Piteşti

Peste cinci mii de sarmale au fost oferite, miercuri, localnicilor şi turiştilor aflaţi în vizită la Piteşti de către autorităţile locale, printre cei care au stat la coadă fiind şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, piteştean de origine, potrivit Mediafax.

Potrivit primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, manifestarea este organizată obligatoriu în a doua zi de Crăciun de 15 ani, în faţa instituţiei fiind amplasate corturi unde au fost puse toate sarmalele şi ţuica pentru doritorii de o plimbare prin centrul oraşului, pe binecunoscuta Strada Mare, care face legătura dintre Primărie şi Prefectură.

“Avem 5.000 de sarmale, oferim câte o porţie de sarmale cu mămăligă şi ardei, putem să oferim pofticiosilor şi porţie suplimentară. Avem zece vedre de ţuică, o sută de litri, oferim un păhărel de ţuică fiartă. De 15 ani, an de an, are loc această acţiune, vrem ca tradiţia să continue, iar oamenii, localnici, dar şi turişti se simt bine aici în centrul oraşului, unde este într-adevăr o atmosferă de sărbătoare de Crăciun”, a declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

Printre cei care s-au aşezat la coadă s-a aflat şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, parlamentar de Argeş, un piteştean sută la sută, însoţit de deputatul USL, Andrei Gerea.

“Domnule ministru, cele mai bune sarmale din ţară!”, l-a abordat primarul Pendiuc, Daniel Constantin replicând: “Nu puneţi multe, doar două, să avem grijă de colesterol!”, edilul şef al Piteştiului punând totuşi în farfuria din plastic trei sarmale.

“Am încercat, dar nu am putut, se taie greu, sunt foarte bune. Mă bucur, este o tradiţie a municipalităţii, a oraşului, a cetăţenilor şi mă bucur că se respectă de către toată lumea, de către primărie şi de către cetăţeni şi în fiecare an sunt alături în a doua zi de Crăciun, e o sărbătoare foarte frumoasă”, a declarat Daniel Constantin.

Întrebat de jurnalişti dacă sarmalele servite în centrul Piteştiului se compară cu cele de acasă, Constantin a precizat că sunt la fel de bune.

Ulterior, ministrul Daniel Constantin a fost întrebat de ziarişti dacă va bea şi din renumita ţuică de Piteşti, iar ministrul a răspuns afirmativ, precizând că este răcit şi că ţuica fiartă este “cel mai bun antidot”.

“E necesar, mai ales că m-a luat şi o răceală! Ţuica fiartă e cel mai bun antidot!”, a mai spus Constantin.

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 - 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă