12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialMinistrul afgan de Interne, destituit de Parlament pentru incompetenţă

Ministrul afgan de Interne, destituit de Parlament pentru incompetenţă

Parlamentul afgan l-a destituit, luni, pe ministrul de Interne Mujtaba Patang, considerat incapabil să combată rebelii talibani, la mai puţin de un an de la preluarea funcţiei, transmite Mediafax.

“El a pierdut votul de încredere” al Parlamentului, a declarat preşedintele Legislativului afgan, Abdul Rauf Ibrahimi, care i-a cerut preşedintelui Hamid Karzai să “prezinte o altă persoană” pentru a-l înlocui.

Parlamentarii au votat, cu 136 de voturi pentru şi 60 împotrivă, destituirea lui Patang, care suportă consecinţele situaţiei privind securitatea din Afganistan, unde talibanii înlăturaţi de la putere în 2001 încă ţin piept Guvernului de la Kabul şi coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite.

Forţele afgane sunt din ce în ce mai expuse violenţelor după ce au preluat controlul de la forţa NATO în Afganistan (ISAF) pentru a asigura securitatea ţării. Ultima etapă a acestui transfer a avut loc la 18 iunie. Doar în iunie, 299 de poliţişti afgani au fost ucişi în violenţe.

Predecesorul lui Patang, Bismillah Mohammadi, a fost destituit din motive similare.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă