8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialMinistru lituanian, despre Jirinovski: Unii politicieni trebuie să stea la zoo

Ministru lituanian, despre Jirinovski: Unii politicieni trebuie să stea la zoo

Ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius,nu a vrut să comenteze afirmaţiile făcute de parlamentarul rus Vladimir Jirinovski, potrivit cărora va “recupera (oraşele lituaniene) Vilnius şi Klaipeda”, însă a precizat că “unii politicieni ar trebui să stea la zoo”, informează Mediafax.

“Nu vreau să discut despre acest lucru. Am mai spus deja că unii politicieni ar trebui să stea la zoo. Nu văd niciun rost să mă alătur discuţiilor la acest nivel”, a declarat miercuri Linas Linkevicius, pentru agenţia BNS.

Citeşte şi: Vladimir Jirinovski susţine că moldovenii sunt români

Ministrul a adăugat că Jirinovski este vizat de sancţiunile Uniunii Europene din septembrie şi nu va putea intra pe teritoriul blocului comunitar.

“El este pe lista de sancţiuni din septembrie 2014. Nu sunt necesare măsuri suplimentare”, a precizat ministrul de Externe, referindu-se la o propunere a Ministerului de Interne de a-l declara pe Jirinovski persona non-grata în Lituania.

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a declarat că va “recupera (oraşele lituaniene) Vilnius şi Klaipeda”, în cursul unei dezbateri pe tema Uniunii Europene, a Ucrainei, Parteneriatului Estic şi Rusiei, care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri la un post rusesc de televiziune. La dezbaterea fost prezent şi ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, Vygaudas Usackas.

Citeşte şi: Vladimir Jirinovski: Japonia ar trebui mutată în Siberia

“După ce Jirinovski a ameninţat cu preluarea (oraşelor) Vilnius şi Klaipeda, am fost nevoit să cer o poziţie oficială din partea Rusiei, referitor la respectarea integrităţii teritoriale a ţării mele”, a declarat diplomatul lituanian Vygaudas Usackas, şeful Delegaţiei UE în Rusia.

El a precizat că purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe i-a transmis că declaraţia lui Jirinovski este “opinia personală” a acestuia.

Cele mai citite

Fiscul, preocupat de tensiunile de la granițe. ANAF se militarizează, ca agenții economici autohtoni să nu intervină asupra importurilor pieței negre

Ilustrație: Marian Avramescu Dacă premierul Marcel Ciolacu și Ministerul Apărării Naționale (MApN) nu par îngrijorați de situația tensionată de la granițele noastre de est...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Ministrul de Interne le declară război bețivilor din Poliție

Ministrul Internelor, Cătălin Predoiu, s-a săturat să vadă în presă cazuri de polițiști aflați sub influența băuturilor spirtoase. Spune că aceștia știrbesc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă