25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMinistru al Educatiei doar pentru judetul unde candideaza

Ministru al Educatiei doar pentru judetul unde candideaza

» Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, va inaugura noul an universitar la Iasi, judetul in care candideaza pe 30 noiembrie pentru un mandat de deputat.

» Cu numai doua saptamani in urma, pe 15 septembrie, Adomnitei a fost prezent la festivitatile de deschidere a noului an scolar doar la unitatile de invatamant care fac parte din colegiul in care el candideaza.

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, va deschide anul universitar 2008/2009 la Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" din Iasi, printre bucati de tencuiala si moloz. "Este o pura coincidenta ca ministrul a deschis anul universitar la Iasi atat in 2007, cat si in 2008. Normal ca este ministrul tuturor studentilor, dar in acest an se va face la Iasi pentru ca trebuie sa se faca receptia lucrarilor de renovare la Biblioteca Centrala Universitara, o lucrare care s-a executat de mai multi ani", ne-a declarat Mirabela Amarandei, consilier al ministrului Educatiei si Cercetarii. Lucrarile de reabilitare a Bibliotecii nu sunt inca terminate si invitatii de seama ai acestui eveniment, toti rectorii din Centrul Universitar Iasi, personalitati politice si din administratia locala vor trebui sa treaca printr-un coridor intarit cu schele din lemn, din care poate cadea oricand o bucata de tencuiala sau moloz. Tocmai aceasta situatie a condus la o reactie vehementa a conducerii Bibliotecii Centrale Universitare Iasi. "Nu cred ca este adecvat ca rectorii sa treaca printr-un tunel din care inca mai cad bucati de tencuiala pentru a se reuni in aula. In plus, deschiderea anului este pentru studenti, nu pentru conducere", a declarat, in vara, Nicoleta Popescu, directorul general adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi. Ministrul Adomnitei a fost deranjat atunci de replicile directorului Bibliotecii Universitare Iasi. Demnitarul iesean a comparat-o pe profesorul universitar Nicoleta Popescu cu "un sofer". "Nu cred ca trebuie sa raportez directoarei de la BCU faptul ca vreau sa deschid anul universitar in aula bibliotecii. Este ca si cum o persoana ar spune soferului planurile pe care le are pe viitor. Mi se pare corect ca ei sa execute treburile pentru care sunt angajati", declara Adomnitei. Dupa festivitatea din Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiecare din celelalte trei universitati de stat iesene vor avea o festivitate proprie de deschidere a noului an universitar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă