5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialMiniștrii de Externe și de Interne ai Poloniei au fost în Marea...

Miniștrii de Externe și de Interne ai Poloniei au fost în Marea Britanie, după o serie de acte XENOFOBE împotriva polonezilor

Miniştrii de Externe şi de Interne din Polonia au efectuat luni o vizită în Marea Britanie, unde au discutat cu oficialii britanici despre siguranţa celor câteva sute de mii de polonezi care locuiesc în Regatul Unit, relatează Associated Press citată de Mediafax.

Vizita celor doi miniştri survine în contextul mai multor multe incidente recente de natură xenofobă care au vizat cetăţenii polonezi şi care s-au soldat cu trei răniţi şi un mort.

Ministrul de externe de la Varşovia, Witold Waszczykowski, a declarat că vizita este una “urgentă” şi precizat că, în opinia sa, polonezii din Marea Britanie beneficiează de mai puţină protecţie decât alte cetăţeni de alte naţionalităţi.

Numărul incidentelor de natură xenofobă înregistrate în Marea Britanie a crescut sensibil după referendumul referitor la ieşirea din UE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă