9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialMinisterului sirian al Apărării, atacat de grupul de hackeri Anonymous

Ministerului sirian al Apărării, atacat de grupul de hackeri Anonymous

Site-ul Ministerului sirian al Apărării a fost inaccesibil, luni, după un atac al hackerilor din grupul Anonymous, care au protestat astfel faţă de reprimarea, de către regimul de la Damasc, a mişcării de contestare, relatează AFP, citat de Mediafax.

Luni dimineaţa, site-ul www.mod.gov.sy afişa un mesaj de eroare şi era imposibil de accesat.

Anonymous a revendicat acest atac împotriva site-ului, printr-un mesaj trimis de pe unul dintre conturile pe Twitter ale grupului, @YourAnonNews.

Hackerii au postat pe site-ul de microblogging Tumblr o imagine captată a ecranului cu pagina de primire a ministerului, aşa cum au “redesenat-o”, înainte de întreruperea conexiunii.

În imaginea postată apare un steag sirian, pus pe un bust, al cărui cap era înlocuit cu un semn de întrebare.

În imagine mai apar fotografii ale unor manifestanţi care sângerau şi un mesaj adresat poporului sirian.

“Poporului sirian: Lumea este alături de voi, împotriva regimului brutal al lui Bashar al-Assad”, afirmau hackerii. “Să ştiţi că timpul şi istoria joacă în favoarea voastră. Tiranii utilizează violenţa, pentru că nu au nimic altceva. Cu cât sunt mai violenţi, cu atât sunt mai fragili”, se mai arăta în mesaj.

“Toţi tiranii cad, iar, prin curajul vostru, Bashar al-Assad este următorul pe listă”, adăugau ei.

“Sunteţi însărcinaţi cu protecţia poprului sirian, iar indiferent cine vă ordonă să omorâţi femei, copii şi bătrâni merită să fie judecat pentru trădare”, afirma Anonymous, adresându-se armatei siriene.

“Apăraţi-vă ţara, ridicaţi-vă împotriva regimului”, conchideau hackerii.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă