9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Transporturilor rediscută cu Bechtel preţurile pentru construcţia autostrăzii Transilvania

Ministerul Transporturilor rediscută cu Bechtel preţurile pentru construcţia autostrăzii Transilvania

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) caută soluţii de finanţare pentru realizarea secţiunii Târgu Mureş-Braşov, parte a autostrăzii Transilvania, iar, în acelaşi timp, renegociază contractul cu constructorul american Bechtel, a declarat, astăzi, secretarul de stat Eusebiu Pistru, potrivit NewsIn.

“Pentru porţiunea Târgu Mureş – Braşov se caută soluţii de finanţare, iar pentru Târgu Mureş – Borş se vor folosi fonduri de la bugetul de stat. (…) Negociem preţurile cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvaniei. Preţul trebuie să intre în normalitate deoarece a fost un contract în defavoarea noastră, iar ciclul contractelor cu firme care nu respectă termenii de finalizare trebuie întrerupt “, a precizat Pistru în cadrul unei dezbateri privind legea transporturilor.

Pistru a adăugat că, în 2013, vor fi 350 km de autostradă, în condiţiile în care firmele vor respecta termenele de finalizare, iar Ministerul Transporturilor va aplica “politica de toleranţă zero privind întârzieririle”. În prezent, sunt în lucru peste 270 de km de autostradă, potrivit sursei citate.

“Preţurile care erau pe contractele de până acum erau date de cei care făceau studii de fezabilitate, iar anul acesta am promovat standarde de cost pentru construcţia autostrăzi de şes, câmpie sau munte, pentru a evita preţurile mari. Am reuşit ca toate contractele semnate în ultima perioadă să respecte aceste standarde”, a explicat reprezentantul MTI.

Secretarul de stat a mai spus că au fost trimise cinci notificări către firmele care au întârzieri în realizarea proiectelor, iar dacă nu vor fi respectate graficele stabilie de MTI, aceste contracte vor fi reziliate.

“La tronsonul Moara Vlăsiei, au fost demarate procedurile pentru reziliere, iar, dacă firma de construcţii nu se va mobiliza, în perioada următoare contractul, va fi reziliat”, a completat Pistru.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are în lucru un proiect pentru legea transportatorilor, care urmează să intre în vigoare în decembrie.

Pistru a estimat că proiectul va fi finalizat până săptămâna viitoare, astfel încât propunerea să fie discutată cu transportatorii, sindicatele şi patronatele, forma finală urmând să fie gata la începerea sesiunii parlamentare.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă