7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialMinisterul Muncii vrea sa ridice la 1.500 lei plafonul pana la care...

Ministerul Muncii vrea sa ridice la 1.500 lei plafonul pana la care pensiile sunt scutite de impozit

Ministerul Muncii propune ridicarea plafonului pana la care pensiile sunt scutite de impozit de la 1.000 lei la 1.500 lei si va purta negocieri, in acest sens, cu reprezentantii Mininsterului Finantelor pentru modificarea Codului Fiscal, a spus vineri, pentru NewsIn, ministrul Marian Sarbu.

"Ii voi propune ministrului de finante modificarea Codului Fiscal, pentru a ridica plafonul de impozitare a pensiilor la 1.500 lei, astfel incat pensionarii care primesc pensii sub acest plafon sa fie scutiti de plata impozitului de 16%. De aceasta masura ar urma sa beneficieze aproape 600.000 de pensionari", a precizat Ministrul Muncii.

Marian Sarbu a adaugat ca negocierile cu Ministerul Finantelor pentru modificarea Codului Fiscal vor demara in cursul saptamanii viitoare, insa nu a putut mentiona de cand ar putea intra in vigoare aceasta decizie.

Numarul total al pensionarilor care au pensii cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei este de 602.013 persoane, potrivit directorului de comunicare al CNPAS, Angelica Mihail.

Reprezentantii CNPAS au precizat ca, la sfarsitul lunii decembrie, 4.775.956 de pensionari erau scutiti de la plata impozitului de 16%.

Numarul total al pensionarilor era la sfarsitul lunii ianuarie de 5.527.053 persoane, aproape 140.000 de beneficiaza de pensii mai mari de 1.500 lei, arata datele centralizate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de asigurari Sociale (CNPAS).

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

5 întrebări pe care să le adresezi medicului înainte de operația de augmentare mamară (mărire de sâni)

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală estetică care implică introducerea unui implant mamar la nivelul sânilor, pentru a mări sau a schimba forma acestora....

Spania: Tribunalul Suprem a demarat deschiderea unei anchete pentru „terorism” împotriva liderului separatist catalan Carles Puigdemont

Cea mai înaltă instanţă judiciară a Spaniei, Tribunalul Suprem, a anunţat joi deschiderea unei anchete pentru "terorism" împotriva liderului separatist catalan Carles Puigdemont, în...

Polonia ar putea lua măsura unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia

Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia...
Ultima oră
Pe aceeași temă