5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialMinisterul Educaţiei nu a primit nicio cerere de retragere a titlului de...

Ministerul Educaţiei nu a primit nicio cerere de retragere a titlului de doctor

Ministerul Educaţiei nu a primit nicio solicitare oficială de retragere a titlului de doctor, precizează instituţia pentru Hotnews.

spunsul oficial al Ministerului Educatiei vine după ce noul ministru, Sorin Cîmpeanu, a declarat în urmă cu două săptăni că a  primit deja "încă trei solicitări de renunţare la titlu de la ASE, Politehnică". 

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta renunță la titlul de doctor la peste doi ani de la izbucnirea scandalului de plagiat. Universitatea București admite cererea lui Ponta

Ministerul Educaţiei anunţă că nu a primit nicio solicitare de renunţare la titlul de doctor după ce, cu o lună în urmă, Guvernul Ponta a adpotat o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care îi permitea premierului să renunţe la titlul ştiinţific. 

 Ministerul Educaţiei spune că nici nu a finalizat procedura de renunţare la titlu, deşi prevederea avea caracter de urgenţă, deci acum oricum "nu se poate da curs nici unei solicitari de acest fel". 

Citeşte şi: Teza de doctorat a lui Ponta CONSTITUIE un PLAGIAT VĂDIT – raportul juriştilor

HotNews a întrebat Ministerul Educaţiei, într-o solicitare oficială, dacă Victor Ponta a cerut Ministerului să ia act că renunţă la titlul de doctor şi dacă este posibil ca Ministerul să refuze această cerere.

"Actul administrativ constatator al titlului ştiinţific se anulează de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renunţare la titlu, precum şi cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului ştiinţific se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice" , se arăta în răspunsul primit în urma solicitării făcute de Hotnews.

Citeşte şi: PLAGIAT PONTA. Cioroianu: Universitatea din Bucureşti NU poate da verdicte în cazul demnitarilor. Rectorul UB: Diploma poate fi retrasă doar cu acordul Ministerului Educaţiei. Vezi şi RAPORTUL ŞTIINŢIFIC cerut de Universitate

Deoarece acele proceduri nu au fost încă aprobate de prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice, nu se poate da curs nici unei solicitări de acest fel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă