8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul de Externe de la Kiev cere explicaţii Moscovei cu privire la...

Ministerul de Externe de la Kiev cere explicaţii Moscovei cu privire la manevrele militare ale ruşilor la frontiera cu Ucraina

Ministerul ucrainean de Externe a cerut Moscovei să ofere explicaţii cu privire la manevrele militare ale armatei ruse la frontiera cu Ucraina, afirmând că prin acţiunile sale Rusia încearcă să "influenţeze acţiunile legitime" ale autorităţilor de la Kiev, relatează agenţia oficială Ukrinform, conform Mediafax.

"Rusia practic a confirmat că acţiunile sale militare nu sunt simple exerciţii, ci au o legătură directă cu evenimentele din Ucraina. Astfel, cerem Rusiei să ofere explicaţii cu privire la scopul manevrelor, locul unde se desfăşoară şi când se vor încheia", afirmă ministerul ucrainean într-un comunicat.

Potrivit diplomaţiei ucrainene, "manevrele armatei ruse în apropiere de frontiera cu Ucraina provoacă îngrijorare, în contextul afirmaţiilor recente ale ministrului rus de Externe (Serghei Lavrov)".

Kievul susţine că "prin încercarea de a demonstra supremaţia sa militară, Moscova vrea să influenţeze acţiunile legitime ale autorităţilor ucrainene care luptă împotriva grupurilor separatiste din estul ţării".

"Suntem miraţi de faptul că Rusia, care suferă de ameninţări teroriste, astăzi este pregătită să-i apere cu propriile forţe armate pe teroriştii de pe teritoriul Ucrainei", notează Ministerul ucrainean de Externe.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat joi că armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării.

"Suntem constrânşi să reacţionăm la o astfel de evoluţie a situaţiei", a declarat Şoigu, citat de agenţiile ruse.

"Exerciţii ale unităţilor districtelor militare Sud şi Vest au început", a declarat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă