14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMini-aeroport in orasul minier Vulcan

Mini-aeroport in orasul minier Vulcan

Municipiul Vulcan (judetul Hunedoara), situat in Valea Jiului, va avea doua piste de aterizare pentru avioanele usoare, dupa ce Consiliul Local si-a dat deja acordul de principiu in acest sens.
Totul a inceput dupa ce un tanar din oras, Marius Birtea, care urmeaza cursurile Scolii de Aviatie din Arad, si-a cumparat un avion sportiv, de doua locuri, dar nu avea unde sa aterizeze. In consecinta, el a cerut sprijinul Primariei pentru amenajarea unor piste de aterizare, pe care l-a si primit de altfel.
„Tanarul ne-a solicitat sprijinul pentru amenajarea unor piste de aterizare a avionului. Am gasit locatia, pe parcela doi a gropii de cenusa din Vulcan, care a fost umpluta, iar terenul corespunde cerintelor”, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Ile.
Propunerea de concesionare a terenului a fost discutata deja in cadrul Consiliului Local, care si-a dat avizul pentru intocmirea unui proiect de hotarare, ce va fi analizat in urmatoarea sedinta.
Pe suprafata de pamant care urmeaza sa fie concesionata catre Marius Birtea vor fi amenajate doua piste de aterizare, de cate 30 de metri latime si 300 de metri lungime, una orientata nord-sud, iar cea de-a doua est-vest, pentru ca avionul sa poata ateriza indiferent de directia in care bate vantul.

Cele mai citite

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...

Simona Halep confirmă prezența la Transylvania Open 2025!

Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din România, a anunțat oficial că va participa la Transylvania Open 2025, turneul de...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă