14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMinerii de la Baita continua protestul in subteran

Minerii de la Baita continua protestul in subteran

Cei aproximativ 80 de mineri de la exploatarea miniera Baita, concesionata de firma suedeza Mineral Mining SRL, continua protestul in subteran. Ei si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in galerii ca protest fata de neplata salariilor pe ultimele doua luni si perspectiva inchiderii minei, informeaza Agerpres.

Potrivit liderului de sindicat Alexandru Istoc, minerii au sesizat inca de saptamana trecuta reprezentantii Ministerului Muncii, ai Ministerului de Externe si Ministerului Administratiei si Internelor despre situatia cu care se confrunta, din dorinta de a atrage atentia asupra situatiei lor, mina fiind singura privatizata din tara.

Angajatii nu au primit salariile pe ultimele doua luni, iar datoriile firmei catre mineri si contributiile de stat se ridica la aproape 150.000 de euro.

Administratorul firmei Mineral Mining a adus la cunostinta minerilor, in decembrie anul trecut, ca se poarta negocieri pentru atragerea unui alt investitor. Un reprezentant al suedezilor trebuia sa ajunga marti, 16 februarie, la Baita, dar nu a mai sosit. Cum nu au primit niciun raspuns din partea autoritatilor si nici administratorul din partea suedeza nu a ajuns, angajatii au hotarat sa protesteze in subteran.

Mai multe echipaje ale Politiei, SMURD, Pompieri si Serviciului de Ambulanta se afla la fata locului pentru a interveni in caz de nevoie.

Mina a fost concesionata in anul 2008 de S.C. Mineral Mining SRL, o societate cu capital integral privat, suedez, fiind titularul licentei de exploatare miniera in perimetrul Baita Bihor. Activitatea ei se desfasura pe amplasamentul Minei Baita si a Uzinei de preparare a minereurilor din localitate.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă