25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitarii disponibilizati din Timisoara si-au deschis propriile afaceri

Militarii disponibilizati din Timisoara si-au deschis propriile afaceri

Peste 40 de foste cadre ale Ministerului Apararii Nationale, care au activat in cadrul Garnizoanei Timisoara, si-au deschis propriile afaceri in cadrul unor intreprinderi mici si mijlocii asistate de Incubatorul de Afaceri. Finantatorul proiectului este Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), cu sprijinul Bancii Mondiale.
Octavian Culda, asistent manager in cadrul firmei care asigura consi-lierea grupului-tinta, a declarat ca Incubatorul de Afaceri, creat in anul 2004, urmareste sprijinirea personalului militar si civil disponibilizat din MApN.
Pana in prezent, institutia are in evidenta 20 de firme incubate si altele doua in lucru. “Fiecare militar disponibilizat a primit, conform Ordonantei nr. 7, plati compensatorii care au mers pana la 10.000 de euro. S-au calculat doua salarii pe an de la data disponibilizarii si pana cand ar fi trebuit sa iasa efectiv la pensie. Cei care au avut salarii mari, au luat cateva sute de milioane de lei, bani cu care au putut sa intre in afaceri”, a spus ofiterul de presa al Garnizoanei Timisoara, mr. Ioan Rodina.
Majoritatea fostilor ofiteri au preferat sa demareze afaceri axate pe profilul serviciilor – de genul cadastru, constructii sau depozite de materiale – si doar patru dintre fostii militari au ales sectorul miniproductiei de mobilier si geamuri termopan.
Paradoxal, fostii angajati civil din garnizoana care au avut masterate in psihologie si au ales domeniile de consultanta, au ajuns chiar ei sa-i ajute pe altii in demararea unor afaceri gen microintreprinderi.
In acest fel, Incubatorul de Afaceri a devenit un instrument de dezvoltare economica locala.

Cele mai citite

Alertă în Orientul Mijlociu! Iranul ar putea lansa un atac asupra Israelului în acest weekend

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat...

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Rafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Capitală...
Ultima oră
Pe aceeași temă