15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitanţii din Gaza se retrag

Militanţii din Gaza se retrag

Două miliţii din Gaza au anunţat sâmbătă că se retrag din armistiţiul declarat cu Israelul în urmă cu o săptămână, în urma unui raid israelian lansat sâmbătă dimineaţa şi soldat cu moartea a trei militanţi Hamas, potrivit NewsIn.

Frontul Democratic pentru Eliberarea Palestinei şi Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, ambele din Fâşia Gaza, au făcut anunţul după raidul israelian vizând o maţină din apropiere de oraşul Kahn Younis, relatează DPA.

Hamas a declarat într-un comunicat că cei trei militanţi care şi-au pierdut viaţa erau membri ai Brigăzilor al-Qassam şi şi-a luat angajamentul să le răzbune moartea.

De asemenea, Hamas a respins acuzaţiile armatei israeliene, potrivit cărora cei trei intenţionau să răpească cetăţeni israelieni din Peninsula Sinai.

Brigăzile al-Qassam, aripa armată a Hamas, a anunţat că aceasta este o “escaladare serioasă” a violenţelor şi că Israelul “va plăti un preţ scump”.

Atacul israelian a intervenit după câteva zile de relativ calm. Luna trecută, armata israeliană a lansat un atac în Fâşiga Gaza, soldat cu moartea a cel puţin 13 palestinieni şi rănirea a peste 30. Şi circa 30 de israelieni au fost răniţi.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă