17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialMilitanţii din Gaza se retrag

Militanţii din Gaza se retrag

Două miliţii din Gaza au anunţat sâmbătă că se retrag din armistiţiul declarat cu Israelul în urmă cu o săptămână, în urma unui raid israelian lansat sâmbătă dimineaţa şi soldat cu moartea a trei militanţi Hamas, potrivit NewsIn.

Frontul Democratic pentru Eliberarea Palestinei şi Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, ambele din Fâşia Gaza, au făcut anunţul după raidul israelian vizând o maţină din apropiere de oraşul Kahn Younis, relatează DPA.

Hamas a declarat într-un comunicat că cei trei militanţi care şi-au pierdut viaţa erau membri ai Brigăzilor al-Qassam şi şi-a luat angajamentul să le răzbune moartea.

De asemenea, Hamas a respins acuzaţiile armatei israeliene, potrivit cărora cei trei intenţionau să răpească cetăţeni israelieni din Peninsula Sinai.

Brigăzile al-Qassam, aripa armată a Hamas, a anunţat că aceasta este o „escaladare serioasă” a violenţelor şi că Israelul „va plăti un preţ scump”.

Atacul israelian a intervenit după câteva zile de relativ calm. Luna trecută, armata israeliană a lansat un atac în Fâşiga Gaza, soldat cu moartea a cel puţin 13 palestinieni şi rănirea a peste 30. Şi circa 30 de israelieni au fost răniţi.

Cele mai citite

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...
Ultima oră
Pe aceeași temă