17.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialMilionarul turc, care a băgat în comă un polițist, era beat la...

Milionarul turc, care a băgat în comă un polițist, era beat la volan. Ce alcoolemie avea omul de afaceri

Omul de afaceri turc, care a accidentat grav un poliţist, a condus sub influența băuturilor alcoolice. Proba de sânge recoltată după accident a relevat că Abdullah Atas avea o alcoolemie de 1,65 la mie.

Citește și: polȘOCANT. Șoferul milionar criminal, prins de ocupantul unui BMW, NU de polițiști. Loganul polițiștilor urmăritori, depășit de Hyundai-ul fugarului

Turcul Abdullah Atas a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru tentativă de omor și ultraj. 

Polițistul pe care milionarul turc l-a rănit intenționat se află în coma indusă la Spitalul de Urgență Floreasca. El a suferit multiple traumatisme craniene, cu hematoame și edem cerebral, multiple fracturi de coaste, cu hemotorax ( perforarea plămânului, cauzată de costele fracturate), traumatisme abdominale cu ruptură de splină și alte traumatisme grave

Citește și: Polițist bucureștean, RĂNIT GRAV de un om de afaceri turc. Milionarul va fi ARESTAT pentru tentativă de omor

Inițial, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a emis mandat de arestare în lipsă. După câteva ore, la Tribunal a fost adus și Abdullah Atas direct de la Spitalul Floreasca, unde fusese transportat pentru îngrijirea unor răni ușoare produse de airbaguri în momentul în care, după accident, încercând să scape de filtrele Poliției Rutiere, a intrat în gardul unui imobil. În momentul scoaterii sale cu cătușe din spital, martorii l-au huiduit, strigându-i “Criminalule!”. 

Procurorii de la Parchetul Tribunalului București au refăcut filmul acțiunii criminale a milionarului turc, bazându-se pe  declarațiile martorilor ( polițiști de la Rutieră aflați în zonă)  și pe înregistrările camerelor video de pe traseul pe care a circulat milionarul turc.

Fragment din referatul în baza căruia șoferul turc a fost arestat

Declarația martorului Daniel Dumitru Catrina

“Poliţiştii aflaţi în dispozitivul constituit la intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera au plecat în urmărirea autovehiculului marca Hyundai IX 35-ului către pasajul Pipera, iar martorul Catrina Dumitru Daniel a urcat într-un autovehiculul marca Skoda, aflat în intersecţie, şi cu proprietarul acestui autovehicul a pornit în urmărirea autovehiculului marca Hyundai IX 35-ului.

Autoturismul Skoda în care se afla martorul Catrina Dumitru Daniel a depăşit echipajele de poliţie de la secţii, după aproximativ 150 metri, între intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şos Pipera şi pasajul Pipera a observat-o pepersoana vătămată Ionescu Gheorghe, întins cu faţa în jos pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care a anunţat prin staţie să fie trimis un echipaj medical pentru a-i acorda primul ajutor.

Citește și: Referat. Dezvăluiri ȘOCANTE despre accidentul produs de omul de afaceri turc

Martorul şi-a continuat deplasarea până la sensul giratoriu de la intrarea în oraşul Voluntari, unde au observat autovehiculul marca Hyundai IX 35-ul intrat într-un gard, iar conducătorul acestuia era imobilizat”.

Declarațiile martorilor Florin Răducu și Ionuț Olteanu

„Martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ, ambii lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la momentul producerii evenimentului, se aflau în autospeciala MAI 344…, parcată la intersecţia bulevardului Nicolae Caramfil cu Şos. Pipera, Răducu Florin fiind conducătorul echipajului de poliţie. Aceştia au recepţionat cele comunicate prin staţiile aflate în dotare, respectiv faptul că un autoturism marca Hyundai ix35, de culoare albă, nu a oprit la semnalele poliţiştilor din filtrul constituit în apropierea Ambasadei Chinei.

Martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat când martorul Catrina Daniel i-a făcut semn conducătorului autoturismului Hyundai să oprească, acesta l-a evitat şi a continuat să ruleze cu viteză redusă.

Când martorul Catrina Daniel i-a făcut semn să oprească, conducătorul autovehiculului marca Hyundai a virat dreapta. La aproximativ 4-5 metri de Catrina Daniel se afla alt poliţist din cadrul Secţiei 2 Poliţie, care de asemenea a efectuat semnale de oprire, însă conducătorul autoturismului Hyundai nu a oprit nici de această dată.

La o distanţă de aproximativ 10-15 m faţă de cel de-al doilea poliţist, se afla persoana vătămată, Ionescu Gheorghe, poziţionată pe axul drumului.

Acesta i-a făcut semn conducătorului autovehicului Hyundai să oprească, acesta nu a oprit şi s-a îndreptat spre Ionescu Gheorghe, forţându-l pe acesta să părăsească carosabilul, accelerând progresiv.

Neavând timp să se ferească, Ionescu Gheorghe s-a apucat cu mâinile de capota autoturismului Hyundai, iar în acel moment conducătorul autoturismului Hyundai a demarat în trombă în direcţia Şos. Pipera spre podul care traversează bulevardul Barbu Văcărescu.

Văzând cele întâmplate, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au pornit în urmărirea autovehiculului marca Hyundai, cu autospeciala MAI 344…, pornind semnalele luminoase şi acustice, observând cum persoana vătămată, Ionescu Gheorghe, se ţinea de capotă. După aceştia au pornit echipajul de la SAS precum şi celelalte echipaje care constituiau dispozitivul.

După aproximativ 350 de metri de la începerea urmăririi, la capul podului Pipera, peste bulevardul Barbu Văcărescu, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat cum conducătorul autovehiculului marca Hyundai a tras brusc de volan stânga, cu intenţia de a-l proiecta pe Ionescu Gheorghe de pe capotă.

În acel moment, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au văzut cum Ionescu Gheorghe a fost aruncat de pe capotă, zburând prin aer circa 4 metri în înălţime şi 10 metri lungime, la cădere lovindu-se de bordura de la capătul podului.

 Martorii au continuat urmărirea, întrucât ştiau că mai sunt alte echipaje în urmă. În timp ce urmăreau Hyundai-ul, martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au fost depăşiţi pe pod de un autoturism marca BMW, de culoare neagră, iar din numărul de înmatriculare au reţinut terminaţia, respectiv WAC.

Cei doi ocupanţi ai autospecialei MAI 344… au facilitat trecerea autovehiculului marca BMW, întrucât autospeciala Logan nu permitea rularea cu o viteză ridicată, iar autovehicul marca Hyundai IX 35-ul circula cu o viteză de aproximativ 180-200 km/h, viteză pe care martorul Răducu Florin a dedus-o, întrucât acesta rula cu aproximativ 130 km/h, iar autovehiculul marca Hyundai se distanţa considerabil.

În sensul giratoriu ce face legătura între Şoseaua Bucureşti Nord cu bulevardul Pipera martorii Răducu Florin şi Olteanu Ionuţ au observat autoturismul pe care îl urmăreau, oprit într-un gard, poziţionat în apropierea intrării în oraşul Voluntari”.

Fugarul, imobilizat de ocupantul unui BMW pentru că Loganul Poliției nu-l putea ajunge din urmă

“De asemenea, au observat cum conducătorul autovehiculului BMW, care anterior îi depăşise, l-a imobilizat pe conducătorul autoturismului Hyundai care încerca să fugă de la autoturism.

 În momentul imobilizării, martorul Răducu Florin a oprit autoturismul lângă Hyundai, a coborât împreună cu martorul Olteanu Ionuţ şi au contribuit la imobilizarea conducătorului auto.

Martorul Răducu Florin a declarat că, în momentul imobilizării conducătorului autovehiculului Hyundai, a simţit că acesta din urmă emana halenă alcoolică”.

 

 

 

Cele mai citite

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă