19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMiliarde pentru dezvoltarea Statiunii Parang

Miliarde pentru dezvoltarea Statiunii Parang

Guvernul a alocat 13 miliarde de lei vechi pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic ce vizeaza dezvoltarea Statiunii Parang, cuprinsa in programul „Schi in Carpati”. Banii au ajuns deja in contul Primariei Petrosani, care urmeaza sa organizeze licitatiile pentru adjudecarea lucrarilor.
Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, a spus ca zona tu-ristica Parang se va dezvolta spectaculos odata cu implementarea acestui proiect. Astfel, se va amenaja o telegondola, care sa faca legatura dintre municipiul Petrosani si statiunea montana, va fi reabilitat domeniul schiabil, iluminatul din zona si vor fi aduse tunuri de zapada, care sa suplineasca lipsa ninsorilor naturale. „Punctele exacte ale constructiilor vor fi sta-bilite de proiectant, dupa organizarea si adjudecarea licitatiei”, a precizat Schreter.
Statiunea Parang este situata la cota 1700, iar accesul se face cu telescaunul, drumul fiind inaccesibil iarna. In Parang sunt aproape 900 de locuri de cazare, majoritatea la particulari, si iarna statiunea functioneaza aproape la capacitate maxima. In Parang exista 6 partii, dar numai 5 sunt deocamdata functionale. Cea mai lunga este partia de sub telescaun, care are o lungime de 2500 de metri. De asemenea, exista 6 instalatii de teleschi si doua partii au instalatie de nocturna, iar doritorii pot invata sa schieze cu monitori autorizati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă