19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMiliarde investite in infrastructura locala

Miliarde investite in infrastructura locala

Conducerea administratiei locale Navodari a tras linie sub activitatea pe anul 2005. Primarul Tudorel Calapod este constient ca au existat aspecte bune, dar si lipsuri in ceea ce priveste rezolvarea problemelor orasului. La capitolul realizari, Calapod a trecut reabilitarea retelei de apa si canalizare pe mai multe strazi din localitate. Tot la acest capitol, administratia locala a inscris pietruirea cailor de acces pe o lungime de aproape 6 kilometri. Pentru a finaliza investitii demarate cu mai mult timp in urma, Primaria a emis obligatiuni municipale iar suma rezultata din vanzare lor va permite terminarea lucrarilor la Casa de Cultura, unde va exista si spatiu excedentar ce va fi folosit pentru amenjarea unei policlinici. Investitiile pentru 2006 vizeaza amenajarea de alei pietonale, realizarea retelelor de apa si canalizare in cartierele nou-infiintate, construirea unei scoli pentru a descongestiona activitatea celorlalte unitati de invatamant din oras.
Tot anul viitor va fi racordata la reteaua de alimentare cu gaz prima casa din oras. Conducerea administratiei locale sustine ca exista posibilitatea conectarii la gaz metan a punctelor termice, fapt ce ar rezolva problema incalzirii si apei calde in localitate.

Locuri de munca pentru rromi

Tudorel Calapod a sustinut ca printre problemele a caror rezolvare este doar partiala sunt locuintele si locurile de munca. Totusi s-a prevazut realizarea a doua blocuri prin ANL si atribuirea primelor 56 de loturi de casa pentru tinerii din Navodari. In ceea ce priveste locurile de munca, administratia locala a reusit prin punerea in practica a proiectului crearea a 15 locuri de munca pentru romi. Prin infiintarea unui supermagazin alti locuitori din Navodari vor avea un venit sigur. Tudorel Calapod este insa nemultumit de stadiul realizarii reformei in primarie.
Seful administratei locale Navodari este de parere ca trebuie schimbata mentalitatea functionarilor in ceea ce priveste viteza de reactie, in asa fel incat problemele cetatenilor sa fie rezolvate cat mai repede.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă