9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de protestatari contestă la Sofia numirea unui MOGUL la Agenţia de...

Mii de protestatari contestă la Sofia numirea unui MOGUL la Agenţia de Stat pentru Securitate

Mii de oameni s-au adunat vineri în faţa sediului Guvernului bulgar pentru a protesta faţă de numirea lui Delian Peevski în funcţia de director al Agenţiei de Stat pentru Securitatea Naţională (DANS), informează Mediafax.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie “Jos MRF” (Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi) şi “Anulaţi alegerile parlamentare”. De asemenea, sunt scandate sloganuri ofensatoare la adresa lui Delian Peevski.

Conform site-ului Novinite.com, proteste similare sunt anunţate şi în oraşele Varna, Plovdiv, Dimitrovgrad, Burgas, Pernik, Pleven, Blagoevgrad, Sliven, Stara Zagora şi Ruse.

La iniţiativa premierului Plamen Oreşarski, Parlamentul bulgar a aprobat vineri numirea lui Delian Peevski, un deputat din cadrul partidului minorităţii turce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MDL) la conducerea DANS. Numirea a fost susţinută şi de parlamentarii Partidului Socialist.

Protestele sunt susţinute şi de formaţiunea de dreapta Democraţi pentru o Bulgarie Puternică (DSB, aflată în opoziţie). Decizia de numire în funcţie a lui Peevski este contestată şi de partidul fostului premier Boiko Borisov – Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB).

Preşedintele Rosen Plevneliev şi-a anulat participarea la inaugurarea Podului Calafat-Vidin, denunţând decizia Parlamentului de numire a unui “mogul controversat” la conducerea DANS.

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă