17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de protestatari contestă la Sofia numirea unui MOGUL la Agenţia de...

Mii de protestatari contestă la Sofia numirea unui MOGUL la Agenţia de Stat pentru Securitate

Mii de oameni s-au adunat vineri în faţa sediului Guvernului bulgar pentru a protesta faţă de numirea lui Delian Peevski în funcţia de director al Agenţiei de Stat pentru Securitatea Naţională (DANS), informează Mediafax.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie “Jos MRF” (Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi) şi “Anulaţi alegerile parlamentare”. De asemenea, sunt scandate sloganuri ofensatoare la adresa lui Delian Peevski.

Conform site-ului Novinite.com, proteste similare sunt anunţate şi în oraşele Varna, Plovdiv, Dimitrovgrad, Burgas, Pernik, Pleven, Blagoevgrad, Sliven, Stara Zagora şi Ruse.

La iniţiativa premierului Plamen Oreşarski, Parlamentul bulgar a aprobat vineri numirea lui Delian Peevski, un deputat din cadrul partidului minorităţii turce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MDL) la conducerea DANS. Numirea a fost susţinută şi de parlamentarii Partidului Socialist.

Protestele sunt susţinute şi de formaţiunea de dreapta Democraţi pentru o Bulgarie Puternică (DSB, aflată în opoziţie). Decizia de numire în funcţie a lui Peevski este contestată şi de partidul fostului premier Boiko Borisov – Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB).

Preşedintele Rosen Plevneliev şi-a anulat participarea la inaugurarea Podului Calafat-Vidin, denunţând decizia Parlamentului de numire a unui “mogul controversat” la conducerea DANS.

Cele mai citite

Marius Tudor, noul director de Vânzări Schneider Electric România

Schneider Electric România își consolidează echipa de management prin numirea lui Marius Tudor în funcția de director de Vânzări al departamentului Integratori de sistem,...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă