12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialMii de participanţi la prima paradă a homosexualilor din Praga

Mii de participanţi la prima paradă a homosexualilor din Praga

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă la Praga în cadrul unui “marş al mândriei”, prima ediţie a festivalului homosexualilor şi lesbienelor “Prague Pride”, care se desfăşoară de miercuri pe fondul unei polemici animate de unele medii politice, potrivit Mediafax.

Veniţi pentru a apăra drepturile homosexualilor şi a face apel la toleranţă, manifestanţii, adeseori deghizaţi şi echipaţi cu fluiere şi drapele, s-au reunit la începutul după-amiezii în piaţa Republicii, în centrul oraşului.

“Am venit pentru a ne susţine prietenii cehi. Este important pentru ei, pentru noi, pentru toată Europa”, a declarat pentru AFP Ryszard, un polonez în vârstă de aproximativ 50 de ani din Wroclaw, arborând un drapel alb-roşu al ţării sale şi o umbrelă în culorile curcubeului.

“Am văzut aici şi neofascişti, iată de ce susţinerea internaţională este atât de importantă”, a adăugat el.

Manifestanţii au traversat apoi mai multe bulevarde mari din Praga, pe fondul unei muzici de dans transmisă prin difuzoare instalate pe camionete.

Marşul ar urma să se încheie în cursul după-amiezii pe insula Strelecky, pe râul Vltava, unde sunt prevăzute concerte şi alte manifestaţii până sâmbătă seara.

“Prague Pride” se organizează sub auspiciile primarului capitalei cehe, Bohuslav Svoboda, din cadrul partidului de dreapta ODS. Gestul său a generat indignarea mai multor personalităţi politice, în special a preşedintelui Vaclav Klaus şi a unuia dintre colaboratorii săi apropiaţi, Petr Hajek.

Cele mai citite

Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în scurt timp se va ști cine este candidatul comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei. Acesta...

George Simion le cere membrilor AUR să primească ”escroci” în partid

O înregistrare audio incredibilă a ieșit la iveală, cu liderul AUR George Simion, care le cere membrilor formațiunii pe care o conduce să...

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...
Ultima oră
Pe aceeași temă