21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMii de conturi de Hotmail, blocate de Microsoft dupa ce au fost...

Mii de conturi de Hotmail, blocate de Microsoft dupa ce au fost piratate

Compania Microsoft a anuntat ca a blocat, luni, accesul la mii de conturi ale sistemului sau de mesagerie electronica Hotmail, ale caror parole fusesera identificate de hackeri, care le-au difuzat pe Internet, informeaza AFP, citata de Mediafax.

"Suntem informati ca unele parole ale clientilor Windows Live Hotmail au fost obtinute in mod ilegal printr-o tehnica de «phishing» si au fost plasate pe un site de Internet", a anuntat Microsoft.

Tehnica de "phishing" este utilizata la scara larga de hackeri si consta in pacalirea utilizatorilor pentru a le sustrage informatiile sau a descarca programe pe calculatoarele lor.

Printre tehnicile utilizate figureaza expedierea de mesaje electronice frauduloase, insotite de atasamente care promit fotografii ale unor vedete dezbracate, sau link-uri catre replici convingatoare ale unor pagini de acces la site-uri legale.

"Am luat masuri pentru a bloca accesul la toate conturile care au fost expuse si ne-am pus la dispozitie resursele pentru a-i ajuta pe acesti utilizatori sa-si recupereze conturile", a adaugat Microsoft, precizand ca a descoperit existenta acestei probleme la sfarsitul saptamanii, dupa ce informatiile despre conturile Hotmail ale "mai multor mii" de utilizatori, in special din Europa, s-au regasit pe un site de Internet.

Aceasta operatiune de piratare "nu a permis accesul la datele interne ale Microsoft", a precizat compania, care reaminteste ca "phishing-ul" este "o problema la scara sectorului" de Internet in ansamblul sau.

Microsoft ii sfatuieste pe navigatorii pe internet sa "fie foarte atenti inainte de a deschide atasamentele nesolicitate si link-urile care provin de la surse cunoscute sau necunoscute si sa-si instaleze programe antivirus updatate zilnic", precum si sa-si schimbe parola la circa 90 de zile.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă