24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialMihail Kalaşnikov şi-a regretat invenţia, într-o scrisoare trimisă patriarhului Kiril

Mihail Kalaşnikov şi-a regretat invenţia, într-o scrisoare trimisă patriarhului Kiril

Inventatorul celebrei arme de asalt AK-47, Mihail Kalaşnikov, şi-a exprimat regretul privind consecinţele invenţiei sale, într-o scrisoare trimisă patriarhului Kiril al Rusiei cu jumătate de an înainte de deces, scrie cotidianul Izvestia, relatează Mediafax.

“Durerea mea este de nesuportat (…): dacă arma mea a răpit viaţa unor oameni, înseamnă că eu, Mihail Kalaşnikov, fiu de ţăran, creştin ortodox, sunt responsabil de moartea acestor oameni, chiar dacă erau duşmani?”, se întreba Kalaşnikov în scrisoarea datată 7 aprilie şi citată de cotidianul Izvestia.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhului, Aleksandr Volkov, a confirmat că Mihail Kalaşnikov i-a trimis o scrisoare liderului Bisericii ortotodoxe ruse în care şi-a exprimat preocuparea privind consecinţele folosirii armei sale. “Patriarhul i-a răspuns într-o scrisoare privată”, a adăugat el, fără alte comentarii suplimentare.

Arma de asalt Kalaşnikov, inventată în 1947, a fost produsă, potrivit unor estimări, în 100 de milioane de exemplare în lume.

Arma a devenit simbolul luptei pentru independenţă şi se află pe numeroase drapele, printre care cel al Mozambicului, sau al mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Cele mai citite

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă