Timp de trei zile, pavilionul 15 din cadrul Romexpo a gazduit un targ de ciocolata, in cadrul caruia vizitatorii au putut admira atat sculpturi in ciocolata, realizate de Silvian Miron, membru de onoare al "Union Internationale de la Patisserie, Confisserie et Glacerie", cat si pe micii cofetari la treaba.
Copiii au pictat tablouri cu ciocolata, pe placi din zahar, primind diplome de la prima cofetarie din Romania in franciza, semnate de maestrul cofetar. Printre subiectele abordate s-au numarat peisaje, zane, nave spatiale etc. Micutii au primit din partea casei prajituri si tabloul pe care l-au desenat cadou. Pe langa concursul de pictura, copiii au montat diverse obiecte din piese de ciocolata. O parte din piesele de ciocolata si prajituri vor fi donate unei case de copii, lucrarile realizate de cei mici urmand a fi expuse in gradinitele pe care acestia le frecventeaza.
Silvian Miron nu mai stie cate expozitii a avut de-a lungul timpului, ultima fiind parada rochiilor de ciocolata, prezentata la sfarsitul anului trecut, la Carrefour Baneasa. La fiecare expozitie incearca sa vina cu ceva nou. Sculpturile ii iau in general peste doua saptamani, in functie de complexitatea subiectului. Bustul Regelui Carol (64 de kilograme) ramane cea mai grea, dar si cea mai migaloasa sculptura, fiind nevoie de operatiuni migaloase pentru realizarea medaliilor. Lucrarile sale au fost premiate atat in Franta, cat si in Germania. In prezent, Silvian incearca sa recruteze specialisti in acest domeniu pentru a participa la diverse concursuri internationale. "Este pentru prima oara cand incercam sa lansam in franciza acest domeniu de activitate. Nu este foarte usor, insa nu este nici greu. Pot spune ca este vorba despre produse care ies din tiparul cofetariei romanesti. Vom incerca prin personalul pe care reusim sa-l recrutam sa descoperim talente care sa reprezinte Romania la nivel international. Am lansat deja la nivel national Trofeul Silvian pentru cofetari. Pentru a doua editie nu am reusit insa sa mai gasim talente", spune Silvian Miron. Din anul 1996, Silvian a renuntat treptat la retetele clasice de prajituri. Acum foloseste retete proprii pentru a alinta gustul clientilor. Sub deviza "Noi cream gusturi, nu copiem", Silvian realizeaza produse de cofetarie, patiserie, ciocolaterie si gelaterie din materii prime naturale. Produsele sunt fabricate si congelate imediat in soc-freezer, fiind garantate 90 de zile.