7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialMichel Platini va participa la Congresul UEFA de la Atena, unde va...

Michel Platini va participa la Congresul UEFA de la Atena, unde va fi ales succesorul său

 

Președintele suspendat al UEFA, Michel Platini, a primit, luni, acordul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) de a participa la Congresul Uniunii Europene de Fotbal de la Atena, unde va fi ales succesorul său, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, Comisia de Etică a FIFA, organul care a pronunțat suspendarea lui Platini, a informat UEFA că francezul a fost „autorizat să se exprime în fața congresului extraordinar al UEFA”, la congresul din capitala Greciei.

În 9 mai, fostul căpitan al reprezentativei Franței și triplu câștigător al Balonului de Aur și-a anunțat demisia de la președinția UEFA, după verdictul Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne, care i-a redus suspendarea din toate activitățile legate de fotbal, de la șase la patru ani. Totodată, el a mai preciazat că își dorește ca, în această vară, să își prezinte demisia în fața celor 55 de federații care compun UEFA, la Atena.

Platini a fost sancționat de justiția internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de două milioane de franci elvețieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 și 2002. 

După retragerea spaniolului Angel Maria Villar, săptămâna trecută, au mai rămas doi candidați în cursa pentru succesiunea lui Platini: Michael van Praag, președintele Federației olandeze, în vârstă de 68 ani, și omologul său de la Federația slovenă, Aleksander Ceferin (48 ani). Fiecare dintre cele 55 de federații din componența UEFA, între care și cea a României, dispute de câte un vot la aceste alegeri.

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă