21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMetroul londonez perturbat de o grevă a conductorilor, în prima zi de...

Metroul londonez perturbat de o grevă a conductorilor, în prima zi de reduceri în magazine

Activitatea metroului londonez a fost perturbată serios luni de o grevă a conductorilor, în defavoarea comercianţilor, în această zi de sărbătoare în Marea Britanie, ce a dat startul reducerilor de iarnă, relatează France Presse şi Agerpres.

Ca şi în 2010, conductorii de metrou au intrat în grevă pentru 24 de ore la apelul sindicatului Aslef pentru a obţine o creştere salarială şi o zi de concediu pentru cei obligaţi să lucreze în ‘Boxing Day’, zi de sărbătoare ce urmează zilei de Crăciun.

Toate liniile de metrou au fost afectate: două dintre ele au fost închise, unele funcţionau parţial, iar celelalte s-au confruntat cu perturbări. Cu o zi în urmă, metroul nu a funcţionat deloc, după cum este tradiţia de 25 decembrie în Marea Britanie.

În contextul mişcării de protest, clubul londonez de fotbal Arsenal şi-a amânat meciul împotriva celor de la Wolverhampton cu o zi, până marţi 27 decembrie. Pe de altă parte, disputarea meciului din Premier League dintre cluburile londoneze Chelsea şi Fulham a fost menţinută pentru luni.

Compania de transporturi în comun londoneză a anunţat că va pune în circulaţie autobuze suplimentare în zonele comerciale din centrul oraşului, pentru această primă zi de sold-uri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă