14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialMetroul londonez perturbat de o grevă a conductorilor, în prima zi de...

Metroul londonez perturbat de o grevă a conductorilor, în prima zi de reduceri în magazine

Activitatea metroului londonez a fost perturbată serios luni de o grevă a conductorilor, în defavoarea comercianţilor, în această zi de sărbătoare în Marea Britanie, ce a dat startul reducerilor de iarnă, relatează France Presse şi Agerpres.

Ca şi în 2010, conductorii de metrou au intrat în grevă pentru 24 de ore la apelul sindicatului Aslef pentru a obţine o creştere salarială şi o zi de concediu pentru cei obligaţi să lucreze în ‘Boxing Day’, zi de sărbătoare ce urmează zilei de Crăciun.

Toate liniile de metrou au fost afectate: două dintre ele au fost închise, unele funcţionau parţial, iar celelalte s-au confruntat cu perturbări. Cu o zi în urmă, metroul nu a funcţionat deloc, după cum este tradiţia de 25 decembrie în Marea Britanie.

În contextul mişcării de protest, clubul londonez de fotbal Arsenal şi-a amânat meciul împotriva celor de la Wolverhampton cu o zi, până marţi 27 decembrie. Pe de altă parte, disputarea meciului din Premier League dintre cluburile londoneze Chelsea şi Fulham a fost menţinută pentru luni.

Compania de transporturi în comun londoneză a anunţat că va pune în circulaţie autobuze suplimentare în zonele comerciale din centrul oraşului, pentru această primă zi de sold-uri.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă