15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMetrorex va monta lifturi de acces în reţeua de metrou

Metrorex va monta lifturi de acces în reţeua de metrou

Metrorex a încheiat un contract cu asocierea Somet/Schindler România/Tiab de 68,22 milioane de lei pentru a monta lifturi şi platforme de acces în actuala reţea de metrou destinate persoanelor cu handicap, a anunţat miercuri operatorul, potrivit Mediafax.

Contractul este finanţat printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi are o durată de un an. Lifturile se vor utiliza atât la interior, cât şi la exterior, în mod deosebit pe trasee directe de la nivel stradal la nivel peron, orientate în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi în reţeaua de metrou existentă.

Aproximativ 700.000 de persoane folosesc zilnic reţeaua de metrou, care are o lungime de 67 kilometri, patru magistrale şi 49 de staţii. Firma Somet este controlată de mai multe persoane fizice, principalul acţionar fiind Ştefan Marian Stanciu (48,19%), iar în structura acţionariatului se regăseşte şi SIF Muntenia (5%).

Schindler România a fost înfiinţată în 1999, ca parte a grupului Schinder, fiind responsabilă pentru distribuirea, instalarea şi întreţinerea tuturor ascensoarelor şi scărilor rulante ale mărcii.

Tiab (Trustul de Instalaţii şi Automatizări Bucureşti) este companie specializată în lucrări de instalaţii şi automatizări în domeniul construcţiilor industriale, parte a grupului francez Vinci.

Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă