11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMetrorex va lansa în ultimul trimestru licitaţia pentru linia Eroilor-Iancului şi în...

Metrorex va lansa în ultimul trimestru licitaţia pentru linia Eroilor-Iancului şi în 2012 pentru cea către Otopeni

Compania de stat Metrorex va lansa în ultimul trimestru al acestui an licitaţia pentru lucrările la tronsonul de metrou Eroilor-Piaţa Iancului şi abia în trimestrul III al anului viitor va finaliza caietele de sarcini pentru linia de metrou către Aeroportul Otopeni, a anunţat ministrul Anca Boagiu, citată de NewsIn.

“Pentru tronsonul Eroilor-Iancului sunt în curs de elaborare proiectele tehnice preliminare şi caietele de sarcini, astfel încât să se poată face contractarea lucrărilor de infrastructură şi pentru tunele şi staţii. Se estimează că lansarea licitaţiilor va fi făcută în trimestrul IV”, a declarat vineri ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Valoarea lucrărilor pe tronsonul Eroilor – Piaţa Iancului, care face parte din Magistrala 5, este estimată la 2,26 miliarde lei, fără TVA.

“Continuăm demersurile pentru semnarea contractului pentru execuţia liniei de metrou care duce la Aeroportul Otopeni. În acest moment sunt deja în curs de contractare serviciile de consultanţă şi se estimează că până în trimestrul III al anului 2012 vor fi elaborate şi caietele de sarcini pentru execuţia lucrărilor de infrastructură la tunele şi staţii. Finanţarea este aici asigurată parţial, sunt 370 milioane euro care provin dintr-un credit de la JICA, urmând ca restul să fie asigurat din bugetul de stat”, a precizat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că până anul viitor se finalizează şi documentaţia pentru Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari, unde va începe procedura de identificare a partenerului privat pentru a dezvolta acest proiect (în regim de parteneriat public-privat).

Totodată, sunt în prezent elaborate şi proiectele tehnice preliminare şi caietele de sarcini în vederea începerii lucrărilor de execuţie pentru prelungirea Magistralei 4, pe tronsonul Parc Bazilescu-Lac Străuleşti, lucrări ce ar putea fi finalizate în circa doi ani.

Anca Boagiu a afirmat totodată că Metrorex este astfel o companie de stat serioasă, “care şi-a făcut treaba“.

“O companie care şi-a făcut treaba şi şi-o face în continuare şi a dovedit că este o companie serioasă este Metrorex. Ne-a demonstrat anul acesta că poate să finalizeze sau să urmărească lucrarea astfel încât ea să fie finalizată în timp, fără niciun fel de întârziere şi fără niciun fel de costuri suplimentare. Metrorex va primi 39 milioane lei. Ei anul acesta au reuşit să semneze contractele pentru execuţia tronsonului de metrou Râul Doamnei-Eroilor, care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, dar şi pentru staţia Valea Ialomiţei şi construirea depoului, o investiţie care este de 274 milioane euro. În al doilea rând, proiectul de succes pe care l-au avut, timp şi bani, a fost acela de finalizare a lucrărilor la cele două staţii noi pe Magistrala 4, staţia Jiului şi Parc Bazilescu”, a subliniat Boagiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă