20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMETEO. Cum va fi vremea de Florii

METEO. Cum va fi vremea de Florii

Sâmbătă va fi o zi caldă, dar în general instabilă. Vor fi averse cu tunete si fulgere, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, centrul şi estul ţării. Maximele sunt cuprinse între 14 şi 24 de grade, potrivit Realitatea.net.

În Bucureşti, dimineaţa 9…10 grade, la prânz, soarele este mai îndrăzneţ, iar condiţiile de ploaie sunt mici, aşa că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

Duminica Floriilor va fi neprietenoasă cu cei care vor să petreacă timpul liber în natură. Vremea se va răci accentuat şi va fi o zi ploioasa. Se vor semnala ploi în toate regiunile ţării, dar mai ales în jumătatea de est, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp si izolat 30 l/mp. Spre seară, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare la munte şi trecător în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Temperatura aerului va avea valori maxime de la 5…6 grade în depresiunile intramontane până în jurul valorii de 18 grade în sud-est.

Şi Capitala va avea parte de o zi ploioasă şi în răcire accentuată. temperatura aerului nu va mai trece de 14…15 grade.

Luni vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, dar rămâne rece în toată ţara. Vor fi ploi, dar la munte şi trecător în Moldova şi estul Transilvaniei şi lapoviţe sau ninsori. Valorile maxime ale temperaturii aerului vor oscila între 3 şi 12 grade.

În Bucureşti, trecător va mai ploua slab, va fi o după-amiază rece cu o maximă de 11 grade.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă