20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialMeteo: Cod roşu, portocaliu si galben pe mai multe râuri din ţară

Meteo: Cod roşu, portocaliu si galben pe mai multe râuri din ţară

Pe râurile Arpaşul Mare şi Arpăşel din judeţul Sibiu se instituie cod rosu, a anuntat Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pana in aceasta dupa-amiaza, la ora 18.00, vor fi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi inundaţie, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie în bazinele hidrografice Mureşul superior şi mijlociu, Oltul superior şi mijlociu, Bistriţa, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzăul superior, se arata in comunicatul INHGA.

Specialistii au anuntat cod portocaliu pe râurile Baraolt, Homorod, Covasna, Porumbacu, Topolog, Cârţişoara, Avrig – judeţele Covasna, Harghita, Sibiu, Vâlcea.

Codul galben se instituie pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş superior şi mijlociu – judeţele    Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba; Olt superior şi mijlociu – judeţe Harghita, Covasna, Braşov; Bistriţa – judeţe Suceava, Neamţ, Bacău; Trotuş – judeţele Harghita şi Bacău, Putna – judeţul Vrancea; Rm. Sărat – judeţe Vrancea şi Buzău; Buzău – judeţe Covasna şi Buzău.

Potrivit INHGA, aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate.

Peste 250 de sibieni din Arpaşu de Sus şi Cârţişoara au fost evacuaţi din locuinţe, azi-noapte, dupa ce apa a pătruns în curţile şi casele lor, informeaza Agerpres.

„Echipajele noastre au evacuat 62 de persoane din 15 locuinţe inundate din Arpaşu de Sus, iar, la Cârţişoara, unde apa a pătruns în curţile şi grădinile a 62 de gospodării, au fost evacuate preventiv 189 de persoane”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

 

Cele mai citite

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Sectorul 4 continuă modernizarea

Al doilea pasaj rutier suprateran va fluidiza traficul în Sudul Bucureștiului Sectorul 4 din București continuă să fie un exemplu de administrație eficientă și orientată...
Ultima oră
Pe aceeași temă