17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialMeryl Streep a devenit membră a Academiei artelor şi literelor din SUA

Meryl Streep a devenit membră a Academiei artelor şi literelor din SUA

Actriţa Meryl Streep, recompensată cu două premii Oscar, a devenit membră a prestigioasei Academii a artelor şi literelor din Statele Unite ale Americii, informează accesshollywood.com, potrivit Mediafax.

Instituţia, veche de 112 ani, a anunţat luni că Meryl Streep şi dirijorul James Levine au devenit membri onorifici ai unei categorii speciale, înfiinţată în 1983, pentru “americanii de mare distincţie din arte a căror operă depăşeşte limitele departamentelor tradiţionale”, de compoziţie muzicală, literatură şi artă.

Printre membrii acestei secţiuni speciale se numără regizorii Woody Allen, cu care Streep a lucrat la filmul “Manhattan”, Martin Scorsese şi coregrafii Twyla Tharp şi Paul Taylor.

Clubul exclusivist îi mai include pe Toni Morrison, Stephen Sondheim şi Jasper Johns. Nici măcar două premii Oscar, şapte Globuri de Aur şi premiul pentru întreaga carieră acordat de Institutul de Film American nu au pregătit-o pe Streep pentru această onoare.

“Trebuie să spun că sunt uimită şi când mi-au trimis lista cu membrii academiei am izbucnit în lacrimi”, a spus Streep.

Meryl Streep deţine un record de 16 nominalizări la premiile decernate de Academia de film americană. Actriţa a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din “Kramer contra Kramer” (1979) şi “Alegerea Sophiei” (1982). Streep mai deţine şi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă – şase.

Printre proiectele cele mai recente ale actriţei se numără “Mamma Mia!”, în care a jucat alături de Pierce Brosnan, “Julie & Julia” şi “E tare complicat!”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă