11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel: Putin și Burkhalter ar trebui să discute despre mese rotunde în...

Merkel: Putin și Burkhalter ar trebui să discute despre mese rotunde în legătură cu Ucraina

Vladimir Putin și președintele OSCE Didier Burkhalter ar trebui să discute despre mese rotunde în legătură cu Ucraina sub auspiciile OSCE miercuri la Moscova, a declarat duminică cancelarul german Angela Merkel după o convorbire telefonică cu președintele rus, informează Agerpres.

În cadrul întâlnirii președintelui Confederației Elvețiene cu Putin, "ei ar trebui mai ales să discute despre stabilirea unor mese rotunde sub auspiciile OSCE, care ar trebui să faciliteze un dialog național înainte de alegerile prezidențiale" din Ucraina programate pe 25 mai, a declarat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a dnei Merkel, Christiane Witz.

Convorbirea telefonică cu dna Merkel și vizita lui Burkhalter au fost anunțate cu puțin timp înainte de Moscova.

Deplasarea președintelui elvețian, care deține președinția rotativă a OSCE, se înscrie "în cadrul eforturilor internaționale de a reduce tensiunea în Ucraina", a indicat Moscova.

Potrivit autorităților ruse, Vladimir Putin a subliniat "necesitatea de a stabili un dialog direct între autoritățile actuale de la Kiev și reprezentanții regiunilor din sud-estul țării", unde are loc o insurecție prorusă.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă