11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel consideră ''foarte importante'' loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor din Irak

Merkel consideră ”foarte importante” loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor din Irak

Loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI) în Irak,sunt ”foarte importante”, este de părere Angela Merkel, Cancelarul Germaniei. Politicianul precizează însă că Germania nu intenționează să le acorde combatanților kurzi decât ''un ajutor material'', relatează AFP, potrivit B1tv.

''Cred că acțiunea militară decisă de președintele Barack Obama este foarte importantă pentru a-i determina pe teroriști să dea înapoi'', a declarat dna Merkel într-un interviu care va apărea joi în trei ziare ale grupului regional de presă Zeitungsgruppe Thüringen.

Potrivit  cancelarului german, ''nu există nici o îndoială că SI comite crime și atrocități și că sute de mii de persoane aflate în mare suferință sunt aruncate pe drumuri''.

''Aceasta îmi întărește convingerea că parteneriatul nostru cu SUA este de o importanță majoră în contextul unor provocări globale, în pofida unor divergențe profunde între noi referitoare la activitatea serviciilor de informații americane'', a continuat dna Merkel, făcând aluzie la cazul de spionaj care a provocat tensiuni în relațiile dintre Berlin și Washington. 

Referitor la acțiunea germană în Irak, cancelarul Merkel a confirmat poziția susținută de marți de guvernul său: paralel cu ajutorul umanitar de ''milioane de euro'', Germania intenționează să le furnizeze mijloace militare neletale autorităților regionale kurde, aflate în prima linie față de înaintarea jihadiștilor Statului Islamic. 

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă