19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel consideră ''foarte importante'' loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor din Irak

Merkel consideră ”foarte importante” loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor din Irak

Loviturile aeriene americane împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI) în Irak,sunt ”foarte importante”, este de părere Angela Merkel, Cancelarul Germaniei. Politicianul precizează însă că Germania nu intenționează să le acorde combatanților kurzi decât ''un ajutor material'', relatează AFP, potrivit B1tv.

''Cred că acțiunea militară decisă de președintele Barack Obama este foarte importantă pentru a-i determina pe teroriști să dea înapoi'', a declarat dna Merkel într-un interviu care va apărea joi în trei ziare ale grupului regional de presă Zeitungsgruppe Thüringen.

Potrivit  cancelarului german, ''nu există nici o îndoială că SI comite crime și atrocități și că sute de mii de persoane aflate în mare suferință sunt aruncate pe drumuri''.

''Aceasta îmi întărește convingerea că parteneriatul nostru cu SUA este de o importanță majoră în contextul unor provocări globale, în pofida unor divergențe profunde între noi referitoare la activitatea serviciilor de informații americane'', a continuat dna Merkel, făcând aluzie la cazul de spionaj care a provocat tensiuni în relațiile dintre Berlin și Washington. 

Referitor la acțiunea germană în Irak, cancelarul Merkel a confirmat poziția susținută de marți de guvernul său: paralel cu ajutorul umanitar de ''milioane de euro'', Germania intenționează să le furnizeze mijloace militare neletale autorităților regionale kurde, aflate în prima linie față de înaintarea jihadiștilor Statului Islamic. 

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă