14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialMerkel a cerut locuri de muncă pentru minorităţi în serviciile publice germane

Merkel a cerut locuri de muncă pentru minorităţi în serviciile publice germane

Cancelarul german Angela Merkel a cerut sâmbătă ca membrii minorităţilor să primească mai multe locuri de muncă în sectorul serviciilor publice din Germania, relatează NewsIn.

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă pe site-ul şefului Guvernului, un poliţist de origine turcă, Erdogan Yildirim, în vârstă de 31 de ani, îi spune lui Merkel că sunt prea puţini membri ai minorităţilor în serviciile publice.

“Persoanele de origine străină sunt subreprezentate în serviciile guvernamentale”, a admis Merkel. “Acest lucru trebuie să se schimbe”, a adăugat ea.

Cancelarul a dat asigurări că acest dosar va figura pe agenda “summitului pentru integrare” ce va avea loc miercuri, la Berlin, şi la care vor participa liderii minorităţilor.

În ultimele săptămâni, dezbaterea politică din Germania a fost dominată de criticile la adresa imigranţilor care nu învaţă limba germană şi nu adoptă valorile germane. Merkel a repetat vineri într-un discurs rostit în Bavaria că ideea multiculturalismului a eşuat.

Summitul de săptămâna viitoare vizează identificarea unor metode pentru a accelera învăţarea limbii de către imigranţi şi angajarea lor mai rapidă.

Cele mai citite

Politehnica Iași a înfrânat Rapidul. Giuleștenii, la primul eșec din acest an

Politehnica Iași i-a provocat prima înfrângere din acest an Rapidului, după ce s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă seară, pe teren propriu, în...

Tribunalul Maramureș decide demolarea zidului de segregare pentru comunitatea romă din Baia Mare

După o lungă bătălie juridică de 13 ani, Tribunalul Maramureș a emis o decizie definitivă în data de 14 februarie, obligând Primăria Baia...

Top 10 urări în Luna Iubirii, ancorate în realitatea cotidiană

Ilustrație: Marian Avramescu În Luna Iubirii, ACADEMIA CAȚAVENCU vă prezintă cele mai inspirate declarații de dragoste pentru persoana îndrăgită, ancorate în realitatea cotidiană. Te iubesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă