25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMerkel a cerut locuri de muncă pentru minorităţi în serviciile publice germane

Merkel a cerut locuri de muncă pentru minorităţi în serviciile publice germane

Cancelarul german Angela Merkel a cerut sâmbătă ca membrii minorităţilor să primească mai multe locuri de muncă în sectorul serviciilor publice din Germania, relatează NewsIn.

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă pe site-ul şefului Guvernului, un poliţist de origine turcă, Erdogan Yildirim, în vârstă de 31 de ani, îi spune lui Merkel că sunt prea puţini membri ai minorităţilor în serviciile publice.

„Persoanele de origine străină sunt subreprezentate în serviciile guvernamentale”, a admis Merkel. „Acest lucru trebuie să se schimbe”, a adăugat ea.

Cancelarul a dat asigurări că acest dosar va figura pe agenda „summitului pentru integrare” ce va avea loc miercuri, la Berlin, şi la care vor participa liderii minorităţilor.

În ultimele săptămâni, dezbaterea politică din Germania a fost dominată de criticile la adresa imigranţilor care nu învaţă limba germană şi nu adoptă valorile germane. Merkel a repetat vineri într-un discurs rostit în Bavaria că ideea multiculturalismului a eşuat.

Summitul de săptămâna viitoare vizează identificarea unor metode pentru a accelera învăţarea limbii de către imigranţi şi angajarea lor mai rapidă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă