10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Coreea de Nord abandoneaza programul nuclear

Coreea de Nord a promis ca va abandona programul de inarmare nucleara si se va alatura din nou tratatelor internationale de neproliferare. Declaratia, emisa dupa ultima runda de negocieri multipartite la Beijing, survine dupa doi ani de discutii.
In aceeasi declaratie, Statele Unite si Coreea de Nord promit sa isi respecte in mod reciproc suveranitatea si sa treaca la normalizarea relatiilor bilaterale. Washingtonul precizeaza ca nu are nici o intentie de a ataca Coreea de Nord in noile circumstante.
O noua runda de negocieri, privind implementarea actualului acord, ar putea avea loc in noiembrie.

Dosarul iranian la ONU, sub mandatul Romaniei

Dosarul iranian ar putea fi adus in discutia Consiliului de Securitate ONU in perioada in care Romania va detine presedintia prin rotatie a acestui organism, a declarat ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, la revenirea de la summitul Natiunilor Unite de la New York.
Ieri, Franta, Germania si Marea Britanie au inceput lucrul la un proiect de rezolutie asupra programului nuclear iranian care sa fie supus aprobarii Consiliului de Securitate.

Explozie la Ambasada britanica din Zagreb

O explozie s-a produs luni dimineata in camera de triere a corespondentei din Ambasada britanica de la Zagreb, o persoana fiind usor ranita, a anuntat Ministerul de Externe de la Londra, citat de AFP. Potrivit Sky News, explozia a fost provocata de o scrisoare-capcana.

Rita ameninta Florida

Un aviz de alerta ciclonica a fost emis in Keys, Florida, in conditiile apropierii unei depresiuni tropicale, a anuntat Centrul National pentru Uragane, transmite AFP. Alerta presupune ca depresiunea tropicala s-ar putea transforma in uragan in urmatoarele 36 de ore.

Ultimele zile ale lui Ioan Paul al II-lea

Vaticanul a publicat un raport meticulos despre ultimele zile de viata ale Papei Ioan Paul al II-lea, care descrie cu toata claritatea ultimele sale ore si prezinta o cronologie oficiala a mortii sale, noteaza New York Times.
Potrivit raportului, care are peste 200 de pagini, ultimele cuvinte ale Papei Ioan Paul al II-lea au fost: „Lasati-ma sa ma duc in Casa Tatalui”, pe care le-a pronuntat cu circa sase ore inainte de a muri, in apartamentul sau, la 2 aprilie.
Raportul a fost dat publicitatii ca supliment al Buletinului oficial al Scaunului Apostolic al Vaticanului, „Acta Apostolicae Sedis”, iar extrase au fost publicate duminica in cotidianul italian Avvenire.

Cele mai citite

Avere și lux în cursa pentru prezidențiale: Geoană, cel mai bogat candidat, dar și ceilalți prezidențiabili nu se lasă mai prejos

Mircea Geoană este recunoscut ca fiind cel mai bogat dintre candidații la alegerile prezidențiale din România. Având o carieră exclusiv în funcții publice, Geoană...

FCU Craiova 1948 s-a despărțit de Marius Croitoru

FCU Craiova 1948 a anunțat rezilierea de comun acord a contractului cu antrenorul Marius Croitoru, care fusese numit la sfârșitul lunii mai 2024. FCU Craiova...

SUA sancționează mai multe entități internaționale pentru sprijinul programelor de drone ale Pakistanului și Iranului

Statele Unite au anunţat luni o serie de sancţiuni care vizează aproximativ 20 de entităţi din mai multe ţări din lume şi acuzate că...
Ultima oră
Pe aceeași temă