27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Blair, anchetat

Premierul britanic, Tony Blair, va fi interogat de politie in cadrul anchetei privind acuzatiile de vanzare de titluri onorifice si mandate in Camera Lorzilor. Surse guvernamentale de rang inalt au declarat ca „este inevitabil” ca Blair sa fie audiat in luna mai, in calitate de „martor important”. Atat Scotland Yard, cat si Downing Street au refuzat orice comentariu.

Pollard contra Barghouti

Postul de radio al armatei israeliene a relatat despre un proiect israelian de schimb de detinuti, intre Jonathan Pollard, arestat in SUA pentru spionaj in favoarea Israelului, si liderul Fatah din Cisiordania, Marwan Barghouti, detinut in Israel pentru terorism. Ambii sunt condamnati la inchisoare pe viata. Oficialii americani si israelieni au dezmintit stirea ca "pura speculatie”.

Inca doua reactoare inchise la Kozlodui

Pana la sfarsitul anului in curs Bulgaria va opri inca doua reactoare din cele sase ale centralei nucleare de la Kozlodui, construita cu asistenta URSS. Acest lucru se va face „ca raspuns la cererea Uniunii Europene”, a precizat un oficial. De la anul numai doua reactoare vor ramane in functiune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă