9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialMembrii Secţiei pentru procurori a CSM discută joi cu ministrul Justiţiei procedura...

Membrii Secţiei pentru procurori a CSM discută joi cu ministrul Justiţiei procedura de selecţie

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vor avea o discuţie, joi, cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, având în vedere criticile formulate de plenul CSM privind procedura privind selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, anunţată public de MJ , potrivit Agerpres.

Scopul dialogului este revizuirea procedurii de selecţie de o manieră care să asigure garanţiile de transparenţă şi obiectivitate solicitate de sistemul judiciar român şi de Comisia Europeană, preciza CSM într-un comunicat transmis marţi presei.

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Vezi criticile şi propunerile specialiştilor CSM pentru alegerea procurorului general şi şefului DNA. Va accepta ministrul Mona Pivniceru propunerile CSM?

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, marţi, la finalul şedinţei CSM, că va continua procedura de selecţie în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al României şi a şefului DNA, însă nu a exclus posibilitatea aducerii unor amendamente.

“Merg pe procedura aceasta. Este posibil să o amendez. Până joi vă dau răspunsul. Probabil că aş putea să prelungesc termenul de depunere a proiectelor, nu ştiu până când, dar nu o să fie o sută de ani”, a afirmat Pivniceru, la finalul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

Ea a spus că în şedinţa CSM s-a luat în calcul poziţia procurorilor care vor prelungirea termenului de depunere a candidaturilor, în special pentru elaborarea proiectului.

“Ei ar dori ca procedura aceasta să o formalizez într-un ordin. Eu nu l-am dat pentru că adăugam la lege. Textul nu permite să dezvolţi legislaţie secundară, dar am să mă consult din nou cu Serviciul nostru de contencios care deja a respins ideea unui ordin. Eu am propus, nu am scris în anunţ, dar în Comisia de recomandare am propus să fie alcătuită din formatori ai Institutului Naţional al Magistraturii şi deja sunt mai multe păreri”, a precizat ministrul Justiţiei.

Cele mai citite

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
Ultima oră
Pe aceeași temă