10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMembri noi in Curtea Constitutionala

Membri noi in Curtea Constitutionala

Profesorul universitar doctor Tudorel Toader, din partea grupului parlamentar PNL, a fost votat, astazi, in plenul Camerei Deputatilor, pentru a fi numit in functia de judecator la Curtea Constitutionala (CC), pentru un mandat complet, de noua ani, informeaza Rompres. Deputatii au adoptat numirea acestuia cu 231 de voturi "pentru" si 1 vot impotriva.

Presedintele Comisiei Juridice, Sergiu Andon, a prezentat in plen raportul comisiei, intocmit in urma audierii candidatului Tudorel Toader. Comisia a verificat indeplinirea de catre candidatul propus a conditiilor prevazute in Constitutie. Presedintele Comisiei a spus ca Toader si-a dat acordul scris pentru ocuparea locului de judecator, precizand ca in prezent nu exercita nicio alta functie publica sau privata, incompatibila cu functia de judecator la CC. Tudorel Toader a depus, de asemenea, o declaratie pe proprie raspundere ca nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate si nu a facut politie politica.

 

 

Tot astazi, Comisia Juridica a Senatului a informat Biroul permanent ca a aprobat, in unanimitate, numirea in functia de judecator la Curtea Constitutionala a senatorului Valentin Zoltan Puscas, la propunerea UDMR.

 

Comisia juridica a Senatului a aratat ca senatorul UDMR indeplineste conditiile impuse de lege pentru a ocupa aceasta functie si anume, sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.

Valentin Puscas si-a dat acordul sa demisioneze din functia de senator daca va ajunge sa ocupe functia de judecator la Curtea Constitutionala. Pentru aceasta, mai este nevoie si de aprobarea plenului Senatului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă