20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMelescanu face bilantul celor 100 zile de mandat

Melescanu face bilantul celor 100 zile de mandat

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a prezentat, joi, bilantul primelor 100 de zile de mandat, anuntand principalele masuri adoptate, dar si o serie de proiecte printre care lansarea unor proiecte de locuinte pentru militari si de construire a unui nou spital militar central, informeaza Mediafax.

Ministrul a anuntat ca masurile adoptate in timpul mandatului sau au tinut cont de obiectivele de guvernare care au in vedere consolidarea statutului Romaniei in calitate de membru NATO si UE, consolidarea statutului sau de contributor la securitatea regionala si globala si continuarea reformelor pentru capacitatea de operatiune.

Printre masurile adoptate figureaza aprobarea de catre CSAT a celor sase programe de inzestrare a Armatei in perioada 2008-2011, aprobarea necesarului de forte armate si mijloace puse la dispozitie in 2008 pentru participare la misiuni in sprijinul pacii si umanitare.

Ministrul Apararii a spus ca, in comparatie cu 2006, necesarul de forte in 2008 va creste cu 346 de militari in tara pregatiti pentru misiuni sau care sa participe direct la misiuni in strainatate.

"Sunt un ministru care a preluat stafeta din mers", a afirmat Teodor Melescanu, subliniind ca este al treilea ministru al Apararii in decurs de sase luni.

"Am gasit in armata romana un mecanism eficient si profesionist aflat in plin proces de reforma", a adaugat el, multumind predecesorilor sai.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă