25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMehedinţi:O navă încărcată cu 900 de tone de porumb, a eşuat pe...

Mehedinţi:O navă încărcată cu 900 de tone de porumb, a eşuat pe Dunăre

Un şlep sub pavilion românesc, încărcat cu 900 de tone de porumb, a eşuat, sâmbătă după-amiază, pe Dunăre, la kilometrul fluvial 901, în zona localităţii Batoţi, judeţul Mehedinţi, din cauza ceţii, după ce s-a izbit de un banc de nisip, informează Mediafax.

Potrivit directorului Serviciului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, şlepul sub pavilion românesc venea din Serbia şi se îndrepta spre Portul Constanţa, iar la un moment dat s-a izbit de un banc de nisip, pe malul drept al Dunării, în zona localităţii Batoţi.

„Condiţiile meteorologice au dus la o eroare de pilotaj, şlepul a părăsit şenalul navigabil şi s-a izbit de un banc de nisip pe direcţia kilometrului fluvial 901, pe malul drept al Dunării”, a spus Marinică Genovu.

Conform sursei citate, şlepul, care este încărcat cu 900 de tone de porumb, nu poate fi recuperat deocamdată din cauza debitelor scăzute ale fluviului.

Membrii echipajului, precum şi încărcătura se află în siguranţă, a precizat Marinică Genovu.

Cauza cea mai probabilă a producerii incidentului ar putea fi o confuzie a geamandurii roşii care delimitează şenalul navigabil de malul sârbesc cu geamandura verde care delimitează şenalul navigabil de malul românesc.

În urma incidentului, navigaţia pe Dunăre nu este afectată.

În prezent, specialiştii aşteaptă ca debitele Dunării să crească, potrivit prognozelor meteorologice de săptămâna viitoare, astfel încât şlepul să poată să îşi reia deplasarea.

După creşterea debitelor, pentru readucerea şlepului pe şenalul navigabil va fi nevoie de intervenţia unei nave de mare tonaj.

Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă