6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialMedicul braşovean Rus şi miss Travesti 2010, arestaţi pentru acte sexuale cu...

Medicul braşovean Rus şi miss Travesti 2010, arestaţi pentru acte sexuale cu minori

Medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus şi miss Travesti România 2010, Dana de Kronstadt, au fost arestaţi pentru acte sexuale cu minori, alături de aceştia mai fiind încarcerate trei persoane, informează, marţi, surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Braşov au reţinut, luni, şapte persoane într-o afacere de trafic şi acte sexuale cu minori, anchetatoii propunând Tribunalului pentru minori şi familie din Braşov arestarea preventivă a lor.

Traian Cojocaru – cunoscut ca Dana de Kronstadt, miss Travesti România 2010 – a fost reţinut de procurorii DIICOT, pentru două acte sexuale cu minori.

Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, purtător de cuvânt al DIICOT Braşov, şapte dintre cele 11 persoane audiate în cursul zilei de luni au fost reţinute pentru 24 de ore.

Instanţa a admis cinci dintre propunerile de arestare ale DIICOT, restul acuzaţilor fiind cercetaţi în stare de libertate.

Între cei şapte reţinuţi este şi medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus, care este cercetat pentru că ar fi profitat de funcţia sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu doi minori aflaţi sub tratament.

Medicul Horaţiu Rus, cercetat de DIICOT Braşov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindcă ar fi profitat de funcţie pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.

La Spitalul Judeţean Braşov medicul făcea parte din echipa de cardiologi, însă nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi, astfel că se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat, situat pe strada Traian din Braşov.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, luni, atât la domiciliul doctorului Horaţiu Rus, cât şi la cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov, a declarat procurorul Cătălin Borcoman.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că ar fi profitat de calitatea sa de medic şi a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament medical.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, 41 de ani, arestat şi el în acest caz. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

În dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, membri ai grupării – Măciucă Daniel-Sebastian, de 31 de ani, Lazarovici Valentin, de 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu, în vârstă de 32 de ani – care au recrutat şi cazat 14 tineri de sex masculin, majori şi minori, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani, potrivit DIICOT.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au procedat la destructurarea unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor”, a informat DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc (41 de ani), deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă