19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMedici acuzati ca prescriu retete cu dedicatie

Medici acuzati ca prescriu retete cu dedicatie

» Mai multi farmacisti din judetul Vrancea au reclamat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) ca unii medici din acest judet prescriu retete compensate "cu dedicatie" pentru anumite farmacii. Directorul Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Vrancea confirma existenta acestui fenomen.

Directorul CJAS Vrancea, Mihai Copaci, a declarat ca in acest judet exista un adevarat fenomen de directionare de catre medici a retetelor compensate catre anumite farmacii.

"Am avut o sesizare de la Colegiul Farmacistilor, dar si de la alte persoane, despre unele farmacii care au astfel de practici. Desi cunosc fenomenul, eu nu pot sa intervin, deoarece nu exista nici un lucru de acest gen stipulat in contractul pe care eu l-am incheiat cu farmaciile", a declarat Mihai Copaci, citat de AGERPRES.
Potrivit datelor furnizate de Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Vrancea, in 2008, cei mai multi bani i-a incasat farmacia Lotus Farmcom SRL Focsani – 4,5 milioane lei, fiind urmata de Farmacia Hermes, cu 2,2 milioane lei.
Conform AGERPRES, CJAS a decontat pentru Lotus suma de 752.131 lei, pentru 2.946 de retete completate de medicul Gheorghe Cocioaba, 555.810 lei decontati pentru 900 de retete prescrise de medicul Mircea Lazarean si 393.628 lei pentru cele 1.004 retete completate de Elena Tocari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă