11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialMedic din Brașov, condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru luare de mită

Medic din Brașov, condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru luare de mită

Medicul braşovean Adrian Ienea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. El oferea contra cost zeci de certificare de handicap false, la Sibiu, informează Mediafax.

Poliţia Braşov a anunţat, joi, că în urma unei acţiuni pentru depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepselor a fost prins şi medicul braşovean Adrian Ienea, condamnat la trei ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în baza unui mandat emis de Tribunalul Sibiu, în data de 9 iunie.

Citește și: Fosta şefă a Biroului de Expertiză Medicală Călărași, trimisă în judecată pentru MITĂ

Doctorul Adrian Ienea a fost prins în martie 2013 la Sibiu, în timp ce lua mită de la pacienţi în schimbul a zeci de certificate de handicap false.

El s-a transferat în 2011 de la Braşov la Sibiu, unde, potrivit anchetatorilor, a devenit cunoscut pentru eliberarea de certificate de handicap false. Ienea este acuzat că ar fi luat între 50 şi 300 de euro de la aproape 200 de pacienţi pentru a le elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap, susţin anchetatorii.

Astfel, potrivit anchetatorilor, doar într-o lună Ienea ar fi încasat zeci de mii de euro, la percheziţii fiind găsite sume mari de bani în cele două case ale medicului, în lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline.

Citește și: Medic din Dolj, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Ienea a fost ridicat după ce aparatura de supraveghere montată în biroul său l-a surprins primind de la două persoane 650 de lei.

Medicul braşovean a fost arestat la începutul lunii martie 2013 după ce a fost prins luînd mită de la pacienţi. Doctorului braşovean i-a fost suspendat contractul de muncă pînă la clarificarea situaţiei în instanţă. Dr. Ienea a ajuns la Sibiu cu detaşare de la Braşov, în 2011, pentru şase luni, apoi şi-a prelungit detaşarea.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă